Dit was het 'ongewenste keerpunt' van PSV dit seizoen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 oktober 2022 – PSV stond tijdens de interlandbreak weliswaar aan kop van de Eredivisie, maar na de eerdere uitschakeling in de voorronde van de Champions League en 3-0 nederlaag bij SC Cambuur lijkt het toch ineens crisis. Het Eindhovens Dagblad komt met een van de belangrijkste verklaringen voor de mindere vorm: de afwezigheid van aanvaller én aanvoerder Luuk de Jong.

Dit was het 'ongewenste keerpunt' van PSV dit seizoen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens het ED heeft PSV een 'ongewenst keerpunt' gekregen nadat De Jong wegviel tijdens het duel met Rangers FC. 'De Jong wordt gemist als leider bij bijvoorbeeld het drukzetten, als mentale aanjager van het elftal, als aanspeelpunt dor de lucht en in zijn beginperiode bij PSV was ook te zien dat hij over de grond beter bereikbaar en balvaster was geworden', analyseert de ochtendkrant.

'Voor Ruud van Nistelrooij moet het soms lastig zijn om te zoeken op de positie waarop hij zelf vele jaren kon excelleren. Het halen van De Jong was afgelopen zomer een van de topprioriteiten van PSV, maar over een alternatief lijkt niet, of in ieder geval niet doeltreffend, nagedacht', is de harde conclusie van het regionale medium. Carlos Vinícius werd niet goed genoeg bevonden en de blessuregevoelige Maximiliano Romero is verhuurd.

Lees ook: PSV nog aantal weken zonder geblesseerde Luuk de Jong

Ook Xavi Simons, Ismael Saibari, Cody Gakpo, Guus Til en Yorbe Vertessen in de spits posteren, leverde niet het gewenste resultaat op. Laatstgenoemde zal zich snel moeten laten zien, om nog perspectief te houden in het Philips Stadion. 'Vertessen zit in een fase van zijn carrière waarin het leveren nu echt moet beginnen, anders gaat hij straks de boeken in als de spits die het aan hem toegedichte talent niet kon waarmaken', aldus het medium. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  PSV

  gerelateerd