Goed nieuws voor Nederlandse enclave Bayern München

4 oktober 2022, 17:58

Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch én Noussair Mazraoui hebben vanavond alle drie een basisplaats als Bayern München het in de Champions League opneemt tegen het Tsjechische Viktoria Pilzen. De Rekordmeister trapt de Europese avond om 18.45 uur af tegen de kampioen van Tsjechië. 

De Ligt vormt tegen de Tsjechen het hart van de verdediging met de Fransman Dayot Upamecano. Op de rechtsbackpositie krijgt Mazraoui weer eens de kans van trainer Julian Nagelsmann. De oud-Ajacied is vooralsnog vaak tweede keus achter Benjamin Pavard, die wel op de bank zit vanavond.

Ook Gravenberch mag zich dus vanaf de aftrap laten zien. Dat is voor het eerst sinds eind augustus, toen hij tachtig minuten mocht blijven staan in het bekerduel met Viktoria Köln (5-0). In de Bundesliga moet Gravenberch het vooralsnog van invalbeurten hebben. Ook in de vorige Europese speelronde kreeg hij tien minuten speeltijd, toen Bayern in eigen huis afrekende met FC Barcelona (2-0).

Torenhoog favoriet

Tegen Viktoria Pilzen hoopt Bayern de perfecte score in de Champions League dit seizoen vast te houden. De Duitsers versloegen behalve Barcelona ook het Inter van Stefan de Vrij al en treft met de Tsjechen de op papier zwakste broeder in groep C. Viktoria staat puntloos onderaan na nederlagen tegen Barcelona en Inter, en is ook vanavond in München op voorhand de underdog.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen