Gouden wissels Ten Hag voorkomen blamage, Malacia schlemiel

6 oktober 2022, 20:38

Erik ten Hag heeft met gouden wissels een absolute blamage voorkomen bij Manchester United. De oefenmeester keek donderdagavond door een gigantische blunder van Tyrell Malacia halverwege tegen een blamerende 1-0 achterstand aan bij het nog puntloze Omonia Nicosia, maar dankzij treffers van invallers Marcus Rashford en Anthony Martial kwam het toch nog goed (2-3).

Dat betekende dat Malacia zijn plek in het elftal had behouden, ondanks zijn dramatische helft tegen The Citizens, waar hij in de Engelse media een '1' voor had gekregen. Ook in de Europa League ging het echter pijnlijk mis voor de oud-Feyenoorder. Na negen schoten van The Red Devils, waaronder kansen voor Ronaldo en Antony, ging Malacia na ruim een half uur pijnlijk in de fout. Karim Ansarifard pakte het cadeautje uit en zorgde voor de verrassende 0-1.

Lees ookMalacia on-ge-kend in de fout: doelpunt en wissel bij United

En na die treffer speelde Manchester United tot de pauze niets klaar en dus greep Ten Hag halverwege in en bracht Rashford voor Jadon Sancho. De Engelsman schoot vrij snel na de thee knap raak in de verre hoek en na de volgende wissel van Ten Hag – Martial voor Bruno Fernandes na een uur – was het wederom raak. Met zijn eerste balcontact schoot Martial in de korte hoek Manchester United weer aan de goede kant van de score.

Cristiano Ronaldo had een kwartier voor het einde ook een doelpunt op zijn voet, maar vanaf een meter of drie schoot hij hard op de paal. De Portugees kwam met enig fortuin nog wel als aangever op het formulier, doordat Rashford van dichtbij zijn voorzet binnenliep. Dat bleek een belangrijke goal, want door een absoluut concentratiegebrek kwam er nog een eretreffer voor de thuisploeg, die uiteindelijk niets waard was om Ten Hag met zijn elftal de rijen gesloten hield, al had Ronaldo in de slotfase nog de vierde moeten maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen