Hekkensluiter Premier League verrast met contractnieuws

7 oktober 2022, 15:09

Steve Cooper heeft zijn contract als manager van Nottingham Forest met twee seizoenen verlengd. De Engelsman ligt nu tot 2025 vast bij de promovendus, die na acht wedstrijden laatste staat in de Premier League. De contractverlenging komt als een verrassing, aangezien in de wandelgangen de naam van een potentiële opvolger al rond ging.

Cooper promoveerde afgelopen seizoen uit het Championship met Forest, en maakte daarna een ongekend drukke transferzomer door. De Europa Cup I-winnaar van 1979 en 1980 versterkte zich namelijk met maar liefst 23(!) spelers, waaronder Jesse Lingard en Dean Henderson (beiden Manchester United) en Renan Lodi (Atlético Madrid). Toch heeft de club het moeilijk op het hoogste niveau. Met vier punten uit de eerste acht duels en een doelsaldo van -15 staat het momenteel helemaal onderaan.

Afgelopen weekend verloor Nottingham nog kansloos met 4-0 van Leicester City, dit seizoen vooralsnog een concurrent in de strijd om lijfsbehoud. De clubleiding zou daarna hebben overwogen de samenwerking met Cooper te beëindigen, maar behoudt uiteindelijk vertrouwen. 'We zijn blij om aan te kondigen dat Steve Cooper een nieuw contract heeft getekend', schrijft de club in een kort statement op de eigen website. 'Het is nu belangrijk dat we ons enkel op het voetbal concentreren.'

Benítez genoemd

De naam van Rafael Benítez zong de afgelopen week veelvuldig rond in Nottingham. De Spanjaard was in het verleden onder meer succesvol met Liverpool en Newcastle United, en zou wel oren hebben gehad naar een baan bij de hekkensluiter. Toch komt het dus uiteindelijk niet van een vijfde Engelse avontuur voor Benítez. Naast zijn genoemde dienstverbanden bij Liverpool en Newcastle United stond hij ook kort aan het roer bij Chelsea. Recent was hij een half jaar werkzaam bij Everton, dat hem uiteindelijk in de winterstop ontsloeg.

Lees ook: 'Tuchel wijst baan in Bundesliga af

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen