Heracles pakt periodetitel en ziet opvallend puntverlies bij concurrenten

7 oktober 2022, 22:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo heeft zich vrijdagavond gekroond tot winnaar van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. Een 3-2 zege op De Graafschap was voldoende om die titel veilig te stellen. Bovendien leden beide concurrenten een verrassende nederlaag. FC Eindhoven ging met 1-0 onderuit bij ADO Den Haag en PEC Zwolle verloor met liefst 3-0 van FC Dordrecht

Heracles Almelo - De Graafschap 3-2

Heracles Almelo had voorafgaand aan speelronde tien de beste papieren voor de eerste periodetitel. Van de eerste negen wedstrijden won het er zeven, speelde het er één gelijk en verloor het er ook één. Daarmee was de voorsprong op nummer twee PEC Zwolle twee punten en was een thuiszege op het laag geklasseerde De Graafschap voldoende voor het periodekampioenschap.

Gemakkelijk ging dat echter niet. Heracles begon goed met een vroege goal van Emil Hansson en bijna ook de 2-0 van Thomas Bruns, al eindigde die bal op de paal. Maar een klein kwartier later stond het via Siem de Jong weer gelijk. Ook na rust had De Graafschap een antwoord op een treffer van Heracles - Samuel Armenteros dit keer - via de toen pas net ingevallen Danzell Gravenberch.

Kort daarna was het geweldige kopbal van Bruns waar De Graafschap géén antwoord meer op had. Heracles sleept een 3-2 overwinning over de streep en mag zich dus winnaar van de eerste periode noemen. De afgelopen seizoen gedegradeerde club is dus in ieder geval zeker van deelname aan de play-offs om promotie aan het einde van dit seizoen.

FC Dordrecht - PEC Zwolle 3-0

Niet alleen ging Heracles er door de zege met de periodetitel vandoor. Ook de concurrentie werd nog verder op achterstand gezet. Dit omdat PEC Zwolle keihard onderuit ging tegen FC Dordrecht. Feyenoord-huurling Aliou Baldé zorgde daar al na vijf minuten voor de 1-0 en was een van de spelers die nog grote kansen kreeg om de voorsprong verder uit te breiden. Pas laat in de wedstrijd slaagde Dordrecht daarin. Pepijn Doesburg en Anouar El Azzouzi maakten de dramatische middag van de Zwollenaren compleet. Met een 3-0 nederlaag is hun afstand tot de koppositie opgelopen tot liefst vijf punten.

ADO Den Haag - FC Eindhoven 1-0

De laatste club die nog een klein kansje had op de periodetitel, was FC Eindhoven. De ploeg had echter al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen (drie keer gelijk) en ook tegen ADO Den Haag zat een zege er niet in. Na een uur spelen tekende Thomas Verheydt met een bijzonder fraaie kopbal voor de enige goal van de wedstrijd. Hij bezorgde het tot dusver slecht presterende ADO van trainer Dirk Kuyt de derde zege van het seizoen. FC Eindhoven is door de nederlaag als laatste club in de Keuken Kampioen Divisie haar ongeslagen status kwijt. 

Overige uitslagen

TOP Oss - MVV 0-1

Roda JC - VVV-Venlo 4-1

Jong AZ - NAC Breda 4-0

Jong FC Utrecht - Almere City 0-2

Jong Ajax - Helmond Sport 0-1

Jong PSV - Telstar 0-2

Lees ook: Willem II - FC Den Bosch toch voortgezet: uitvak leeggeveegd

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik weet niet wat er met de scheidsrechters aan de hand is!! maar eerst als je verdomme een scheet liet floten ze al en nu overtreding op overtreding kijk maar bij goal ado tegen eindhoven! gaat een overtreding aan vooraf waar hij voor moet fluiten en de wedstrijd heracles graafschap goeiedag zeg!! je kan beter voortaan zonder scheids spelen als ze toch niet fluiten!! maar niet alleen kkd ook eredivisie de scheidsrechters fluiten amateur niveau!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen