Wisseling van de wacht: Onana krijgt het vertrouwen onder de lat

8 oktober 2022, 14:23

André Onana maakt zaterdagmiddag zijn debuut in de Serie A namens Internazionale. De 26-jarige doelman krijgt op bezoek bij Sassuolo de voorkeur boven Samir Handanovic en lijkt daarmee de keepersstrijd voorlopig in zijn voordeel te hebben beslecht.

Onana kwam in de zomer transfervrij over van Ajax en moest in de eerste acht speelrondes van de Serie A genoegen nemen met een plek op de bank. In de Champions League was er wel telkens speeltijd voor hem weggelegd. Tegen Bayern München moest hij twee keer de bal uit het net vissen (0-2), maar daarna hield hij de nul tegen Viktoria Plzen (0-2) en FC Barcelona (1-0).

Door de goede optredens van Onana en de mindere vorm van Handanovic werd er de afgelopen tijd al druk gespeculeerd over een wisseling van de wacht onder de lat bij Internazionale. Dat de doelman uit Kameroen tegen Sassuolo het vertrouwen van trainer Simone Inzaghi krijgt, betekent waarschijnlijk dat Onana de komende tijd vaker op doel zal staan.

Internazionale is het seizoen in de Italiaanse competitie wisselvallig begonnen. Van de acht wedstrijden werden er vier gewonnen en evenveel verloren. Aan de zijde van de club uit Milaan zal vanmiddag ook Denzel Dumfries aan de aftrap verschijnen. Stefan de Vrij begint vanaf de bank.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen