NEC blijft kampen met remise-syndroom na late tik van Excelsior

8 oktober 2022, 23:07

NEC was in eigen huis dichtbij een overwinning, maar mag na een 1-1 gelijkspel opnieuw slechts een punt bijschrijven. De dominante ploeg van Rogier Meijer na een klein uur op voorsprong via Nany Dimata, maar kort voor tijd verpestte Lazaros Lamprou het Nijmeegse feestje.

Een daarvan was Dimata, die in de beginfase enkele mogelijkheden kreeg om zijn doelpuntenconto in de Eredivisie te openen. De handelingssnelheid van de Belgische spits was echter te langzaam om tot een doelpoging te komen. De eveneens doelpuntloze Couhaib Driouech was aan de andere zijde eveneens dichtbij een openingstreffer, maar de benen van Jasper Cillessen stonden zijn doelpunt in de weg. De keeper van het Nederlands elftal zag dat het spel zich voornamelijk op de andere helft voltrok. Excelsior had namelijk moeite om de bal in de ploeg te houden, waardoor NEC de touwtjes stevig in handen had.

Uiteindelijk leek dit na een attractieve fase tot het openingsdoelpunt van Mattsson te leiden. Na een goede actie over de rechterflank van Elayis Tavsan schoot de Deen zijn eerste van het seizoen binnen, maar vanwege een eerdere handsbal van Dirk Proper werd zijn doelpunt afgekeurd. De aanvallende intenties van de thuisploeg bleven vervolgens, maar de goede acties van de backs en middenvelders konden door een gebrek aan doelgerichtheid niet bekroond worden: een inmiddels bekend verhaal.

Opstellingen en beoordelingen*

NEC: Jasper Cillessen 6,5; Soufian El Karouani 6,5, Calvin Verdonk 6, Ivan Marquez 6,5, Bart van Rooij 6,5; Lasse Schöne 6, Oussama Tannane 7, Dirk Proper 6 (84. Mikkel Duelund -); Magnus Mattsson 6, Landry Dimata 5,5 (78. Pedro Marques -), Elayis Tavsan 6,5.

Excelsior: Stijn van Gassel 6,5; Nathan Tjoe-A-On 5,5, Serano Seymor 6 (81. Maxime Awoudja -), Redouan El Yaakoubi 6, Siebe Horemans 5,5; Yassin Ayoub 5,5 (29. Joshua Eijgenraam 5), Kenzo Goudmijn 6 (81. Jacky Donkor -), Julian Baas 5; Couhaib Driouech 5 (71. Reda Kharchouch -), Mike van Duinen 5, Marouan Azarkan 5 (46. Lazaros Lamprou 6,5).

Man of the Match: Oussama Tannane

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen