Opmerkelijk: twijfels over coachende Ajax-aanvoerder Tadic

9 oktober 2022, 08:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax won zaterdagavond met pijn en moeite van FC Volendam (2-4). Ondanks een royale 0-3 voorsprong werd het nog razend spannend en hadden de Amsterdammers geluk dat de gelijkmaker werd afgekeurd vanwege het randje van buitenspel. Aanvoerder Dusan Tadic greep, ook nadat hij gewisseld werd, de hoofdrol in de gesprekken over het duel.

De in de laatste weken sowieso al veelbesproken captain werd na een uur gewisseld, iets dat lange tijd niet mogelijk leek bij Ajax. Maar vanaf de bank coachte de Serviër hevig mee en dat zorgde niet bij iedereen voor tevredenheid. Op de bank lijkt duidelijk te zien hoe reserve-keeper Jay Gorter zich enorm ergert aan de coachende houding van Tadic en dat deelt met Maarten Stekelenburg (zie onder). De sluitpost ontkende via Instagram overigens het bericht. Volgens hem ging het over het zwakke spel van de Amsterdammers en niet over het gedrag van Tadic. 

Zeker nadat het duel weer spannend werd, wierp Tadic zich op als een soort assistent-coach van Schreuder. De captain zat amper en stond vooral voor de dug-out. Zijn trainer vond dat overigens niet erg. "Als je ziet wat hij gepresteerd heeft voor de club en hij is de aanvoerder. Daar zit ook emotie bij. Als mensen het negatief willen vertalen, is dat hun probleem en niet dat van mij", reageerde de oefenmeester desgevraagd.

Lees ookSchreuder zag Ajax weer worstelen: "Dat los je niet zomaar op"

Opmerkelijk zijn de beelden in elk geval wel, ondanks dat Schreuder het 'uitstekend om te zien vond' dat Tadic de ploeg wilde helpen. ESPN-analist Hedwigers Maduro vergeleek de actie van Tadic met die van Cristiano Ronaldo met Portugal in de EK-finale van 2016. "We moeten het ook niet groter maken dan het is, maar het is vooral een raar gezicht. Een aanvoerder die druk gebarend langs het veld staat", zei hij. Het zou volgens Maduro dan ook wel goed zijn als er iets van gezegd zou worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tikkietrug
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel de wederopstanding van Tadic en consulen, en Schreuder gaat Kerst echt niet halen, wat moeten wij met Opa Pasveer in het Ned elftal

Jacob
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie aan dit filmpje dat Gorter geïrriteerd is maar kan echt niet vaststellen of die irritatie voorkomt uit het spel op het veld of het coachen van Tadic. Beetje slordig van FCupdate om dit soort dingen zomaar over te nemen

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slordig? Fcupdate heeft meer met het 'andere cluppie '. Dit is een soort van hyena-politiek. Beetje stoken, zeg maar.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij laat het alleen maar zien wat voor ongeloofelijk winnaar Tadic is en hoe hij het beste met de ploeg voor heeft. Daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. Zeker zo'n Gorter die zuur op de bank zit mag daar een voorbeeld aan nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen