Courtois en Rüdiger vraagtekens bij Real voor clash met Barça

13 oktober 2022, 13:46

Het meespelen van doelman Thibaut Courtois en verdediger Antonio Rüdiger tegen FC Barcelona is twijfelachtig. Dat schrijft Mundo Deportivo vandaag naar aanleiding van de training van De Koninklijke. Voor Dani Ceballos, die al langere tijd is uitgeschakeld, komt het duel met de Catalanen sowieso te vroeg.

 

De Belgische doelman Courtois ontbreekt sinds het Nations League-duel van België met Nederland met een blessure. Eerder nog had trainer Carlo Ancelotti aangegeven dat de 30-jarige sluitpost vermoedelijk tijdig hersteld zou zijn voor het duel met de aartsrivaal, maar ontbrak donderdag wederom op het trainingsveld. Courtois zou wel een fysieke training in de sportschool hebben afgewerkt.

Dat laatste geldt ook voor Antonio Rüdiger. De Duitser eiste dinsdagavond een heldenrol op door in de absolute slotfase van het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk de gelijkmaker binnen te koppen. Real plaatste zich door het punt voor de achtste finale van het toernooi, maar Rüdiger moest zijn doelpunt bekopen met een heftige hoofdwond. Even werd gevreesd voor een hersenschudding, maar dat bleek ongegrond. Wel loopt Rüdiger met liefst twintig hechtingen rond sinds de botsing.

Koppositie

In Bernabéu zullen Real en Barcelona in een rechtstreeks duel gaan bepalen wie van beiden als koploper verder mag in La Liga. Beide ploegen hebben momenteel 22 punten uit acht wedstrijden verzameld. Barcelona begint in Madrid echter als koploper aan het duel op basis van het betere doelsaldo. Het duel wordt aanstaande zondag om 16.15 uur afgetrapt.

Lees ook: Xavi verwacht verdediger op tijd terug te hebben voor El Clásico

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen