Opstelling PSV: geen El Ghazi ondanks alle afwezigen voorin

13 oktober 2022, 19:40

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft door alle blessures Guus Til in de spits geposteerd voor het duel met FC Zürich in de groepsfase van de Europa League. Vorige week maakte Yorbe Vertessen daar nog een uitstekende indruk, maar hij liep tussentijds een blessure op. Anwar El Ghazi begint ondanks alle afwezigen op de bank.

Naast Til staat uiteraard Cody Gakpo in de aanval, terwijl Xavi Simons ook als vleugelspeler is opgesteld. Daardoor is er op het middenveld een plekje vrijgekomen voor Erick Gutiérrez, die samen met Ibrahim Sangaré en Joey Veerman op het middenveld staat. Vermoedelijk staat laatstgenoemde ondanks zijn voorkeur voor nummer acht als aanvallende middenvelder opgesteld.

Naast de nog altijd afwezige Luuk de Jong en Vertessen is ook Ismael Saibari niet beschikbaar voor Van Nistelrooij: hij is tot en met de winterstop rond het WK niet meer inzetbaar. Verder zijn ook Noni Madueke. Ook twijfelgeval Jarrad Brantwaithe heeft het duel niet gehaald, dat geldt wel voor Ki-Jana Hoever, maar die start op de bank. El Ghazi is vermoedelijk nog niet fit genoeg om negentig minuten in actie te komen, omdat ook hij terugkeert van een blessure. 

Uiteraard is PSV ondanks alle afwezigen donderdagavond torenhoge favoriet tegen de Zwitserse hekkensluiter. De Eindhovenaren hebben vier punten verzameld en moeten winnen van Zürich om kans op een plek in de knock-outfase van de Europa League in leven te houden. Volgende week staat de kraker tegen Arsenal, die werd uitgesteld vanwege het overlijden van Queen Elizabeth II, op de planning.

Opstelling PSV: Benitez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, Til en Gakpo

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen