Veerman blinkt uit: dubbele nominatie bij uitverkiezingen UEFA

14 oktober 2022, 10:10

Joey Veerman legde donderdagavond op de nummer tienpositie bij PSV een uitstekend optreden op de mat. Dat is ook bij de UEFA niet onopgemerkt gebleven. In zowel de nominaties voor Speler van de Week en Doelpunt van de Week in de Europa League is een plek weggelegd voor de 23-jarige PSV'er.

Veerman hield twee doelpunten over aan zijn goede optreden. De tweede, een combinatie met Ibrahim Sangaré waarna hij de bal vanaf randje zestien perfect in de verre hoek plaatste, leverde hem op de website van de UEFA een nominatie voor Doelpunt van de Week op.

Concurrentie heeft hij daarbij onder meer van FC Midtjylland-speler Emiliano Martinez, die met een schot van heel ver Feyenoord-doelman Justin Bijlow kansloos liet. Ook een rake vrije trap van Enis Bardhi namens Trabzonspor tegen AS Monaco en een afstandsschot van Real Sociedads Alexander Sørloth tegen Sheriff Tiraspol maken kans. 

Speler van de Week

Van deze vier is Veerman de enige die dubbel genomineerd werd. In de strijd om de titel van Speler van de Week is Francis Uzoho, de doelman van Omonoia Nicosia die liefst elf reddingen verrichtte tegen het Manchester United van Erik ten Hag, een van de concurrenten. Ook doelpuntenmakers Vitor Oliveira (drie goals namens SC Braga tegen Union Sint-Gillis) en Bøving (twee goals namens Sturm Graz tegen SS Lazio zijn genomineerd. 

Zie ook: Samenvatting: kijk hier de ruime zege van PSV op FC Zürich terug

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen