Uitblinkende Van Dijk stopt Haaland af: "Hij was zijn beste versie"

17 oktober 2022, 09:08

Virgil van Dijk heeft zondagavond zijn kwaliteiten weer eens ten toon gesteld. In de gewonnen topper tegen Manchester City (1-0) speelde Van Dijk een uitstekende wedstrijd en snoeide hij de critici van de afgelopen weken de mond. Bij Sky Sports waren de analytici dan ook lovend over Van Dijk na afloop van de kraker op Anfield.

Voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher zag dat Van Dijk zichzelf wilde herstellen en was lovend over de Nederlander. "Van Dijk speelde de wedstrijd alsof hij iets te bewijzen had. Van Dijk toonde alles dat hem een van de beste verdedigers ooit maakt." Volgens de Engelsman speelde Van Dijk tegen City zelfs een van de beste wedstrijden tot nu toe. "Ik heb Van Dijk nog nooit zo gezien zoals hij vandaag was. Ik heb hem in zijn beste versie gezien", aldus Carragher.

Met name de verdedigende kwaliteiten kwamen tegen de man in vorm Erling Haaland goed naar boven. "Hij was dé leider en daar vroegen we voor de wedstrijd om. We hadden hem nodig om meer te kunnen laten zien. Er was een situatie dat hij met een tackle de weg naar het doel blokkeerde. Wanneer zie je Van Dijk dat doen? Hij ging de wedstrijd in met de gedachte dat de wereld toekeek. Dat hij speelde tegen Haaland en zijn macht moest laten gelden", vervolgt Carragher. "Hij is al vijf jaar geweldig, maar ik heb nog nooit zo'n optreden gezien met deze intensiteit, alsof het een echt gevecht was."

Kritiek op Van Dijk neemt af

De afgelopen weken kreeg Van Dijk in tegenstelling tot zondagvond regelmatig kritiek te verwerken van de Engelse pers. Volgens de Daily Mail zou Van Dijk "een schaduw van zijn vroegere zelf" zijn geweest en enkele media verweten Van Dijk deels verantwoordelijk te zijn voor de slechte vorm van Liverpool. Analist Micah Richards sluit zich echter aan bij de lovende woorden van Carragher. "Voor de wedstrijd hebben we het over Van Dijk gehad, maar ik vind hem een klassespeler." Ook de langdurige prestaties van Van Dijk maken indruk op de voormalig City-verdediger. "Hij heeft een grote blessure gehad en is nog steeds vier of misschien wel vijf jaar lang de beste verdediger van de Premier League geweest. Hij zal een dip gehad hebben, maar vandaag was hij de baas. Zijn positionering was uitstekend, zijn spel allround en hij was op zijn top", aldus Richards.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Van Dijk snoeide de critici de mond". Een heg kun je snoeien, je vlinderstruik ook (in maart), maar iemands mond kun je slechts snoeren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen