Blind openhartig over zijn twijfels na het Eriksen-drama

18 oktober 2022, 10:00   Bijgewerkt: 18 oktober 2022, 10:15

Daley Blind heeft tijdens het EK van vorig jaar zomer overwogen zijn voetbalschoenen op te bergen. Het drama rond Christian Eriksen deed de 32-jarige verdediger van Ajax twijfelen over zijn eigen toekomst als voetballer.

Eriksen zakte tijdens de groepswedstrijd tussen Denemarken en Finland vanwege hartfalen in elkaar. Dat had een grote impact op Blind, die ook met hartproblemen te maken heeft gehad. Eind 2019 ging hij tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Valencia naar de grond. Later bleek dat hij kampte met een ontsteking aan een hartspier. Sindsdien speelt hij met een inwendige defibrillator.

Maandag ging de tweedelige Videoland-documentaire Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan over de carrière van Blind in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam in première. Daar sprak hij met de NOS over het moment dat hij tijdens het EK aan stoppen dacht. "Ik zat op mijn hotelkamer en had mijn vrouw, moeder en vrienden aan de telefoon. Toen nam ik toch de beslissing om weer de voetbalschoenen aan te trekken", vertelt Blind.

Dat was geen makkelijke beslissing voor de verdediger van Ajax. "Om het niet te doen, niet te spelen, was veel verder weg. De drempel zou alleen maar groter zijn geworden om het daarna weer op te pakken", aldus Blind, die gewoon in actie kwam tegen Oekraïne (3-2 winst) en zichtbaar geëmotioneerd was toen hij in de tweede helft werd gewisseld. "Je ziet de emoties na de wedstrijd, toen Frank de Boer mij wisselde. Hij was er voor mij op dat moment, net als assistent Ruud van Nistelrooij en dokter Edwin Goedhart. Ik ben blij dat ik het gedaan heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen