Ajax gaat niet verder met én Huntelaar én Hamstra

19 oktober 2022, 13:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De rol van Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra zal in de verdere toekomst van Ajax weer worden ingevuld door één persoon. Hoewel H2 in de afgelopen zomer een aardige indruk maakte, iets dat inmiddels wel weer enigszins is achterhaald, benadrukt algemeen directeur Edwin van der Sar dat er uiteindelijk weer één technisch eindverantwoordelijke komt in de Johan Cruijff Arena.

"Dat we uiteindelijk richting één technisch directeur gaan, omdat die positie binnen een organisatie heel belangrijk is, dat is duidelijk", stelt Van der Sar tegenover Voetbal International. Een verandering verwacht hij op korte termijn overigens nog niet. Dat doet niets af aan het feit dat Ajax relatief tevreden is met de invulling van de huidige technische mannen.

"Natuurlijk moet je aan elkaar wennen. Dat is ook niet vreemd. Marc Overmars heeft het bijna tien jaar gedaan, dat is een vloeiend proces geweest. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn in februari samen begonnen, dat moet je ook zijn tijd geven, net als de ontwikkeling van het elftal", vindt Van der Sar over het technische duo van de Amsterdammers.

Lees ook: Van der Sar eerlijk over Ajax: "1-6 nederlaag is niet te verkroppen"

Als de juiste kandidaat langere tijd zich niet aandient bij Ajax, zal Van der Sar ook niet ingrijpen. Daarvoor is de tevredenheid over Hamstra en Huntelaar dan weer te groot, ook met hen kan worden gebouwd aan een nieuwe succesploeg. "Want daar doen we geen concessies aan: we blijven ambitieus en willen weer die stap gaan maken. Maar weten uit ervaring ook dat zoiets niet zomaar van de ene op de andere dag lukt." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen