Oud-bondscoaches zien 'bijzonder talent' voor Oranje

19 oktober 2022, 08:56

PSV-talent Xavi Simons (19) maakt dusdanig veel indruk dat er een roep is ontstaan aan het adres van Louis van Gaal om de middenvelder annex aanvaller meer te nemen naar het WK in Qatar. Voormalig bondscoaches Dick Advocaat en Bert van Marwijk zijn in elk geval onder de indruk van de ontwikkeling van de Nederlander.

"Dit is een bijzonder talent, dat zie je direct. Die jongen is creatief, sterk in de passing, heeft scorend vermogen en is niet bang. Hij gaat zonder angst de duels aan. Dit is een speler met veel potentie", looft Advocaat in De Telegraaf over de PSV'er, van wie hij het niet gek zou vinden als Van Gaal hem meeneemt naar Qatar. "Als hij zich blijft doorontwikkelen, kan hij een heel goede speler worden."

En dan helpt het als hij al een keer is mee geweest naar een eindronde. "Voor zo'n jonge speler is het een geweldige ervaring om zo'n groot toernooi mee te maken. Ik heb toen bij Robben ook al in een vroeg stadium aangegeven: 'Wat er ook gebeurt, als je fit bent, ga je mee.' Zo'n speler en daarmee ook het Nederlands elftal kan daar later voordeel aan hebben."

Lees ookSimons moet mee naar het WK: "Memphis had dat in 2014 ook"

Ook Van Marwijk is enthousiast. "Ik zie ook niet elke wedstrijd van hem, maar het beeld dat ik van hem heb, is van een onbevangen jongen die het verschil kan maken. Jongens die dat zo jong al doen, worden in het algemeen grote spelers", stelt de voormalig keuzeheer, die zich overigens niet uit wil laten over of Van Gaal hem ook moet oproepen. "Het hangt helemaal af van hoe Van Gaal naar hem kijkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker moet Simons mee, is Toekomstige sterspeler. Als hij bij Ajax had gespeeld was hij al geselecteerd. VanGaal selecteert zelfs een middelmatige bankzitter/waterdrager/schopper als Rensch. Een veel betere voetballende back als Karsdorp werd genegeerd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen