Bayern maakt het spannend op vervelende avond voor Gravenberch

19 oktober 2022, 22:40

Van harte ging het zeker niet, maar Bayern München heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van het Duitse bekertoernooi. Der Rekordmeister kwam vroeg op achterstand en liet het in de tweede helft nog even spannend worden, al bleek een stunt teveel gevraagd voor FC Augsburg: 2-5. Ryan Gravenberch bleef opnieuw op de bank. Ook Borussia Dortmund blijft actief in de DFB-Pokal. 

Ruim een maand geleden troffen FC Augsburg en Bayern München elkaar nog in de competitie. Toen boekte de thuisploeg een verrassende 1-0 overwinning. Je zou dus zeggen dat Bayern München was gewaarschuwd voor het bekertreffen. Maar de ploeg van Julian Nagelsmann liet zich opnieuw verrassen. Na negen minuten was het al raak voor FC Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw, oud-speler van sc Heerenveen en AZ, een basisplaats had. Mads Pedersen schoot zijn ploeg op voorsprong tegen Der Rekordmeister.

Bayern München speelde afgelopen zondag nog tegen SC Freiburg. Zaterdag trekt de ploeg van Nagelsmann naar Hoffenheim en een paar dagen later staat de kraker tegen FC Barcelona op het programma in de Champions League. Ondanks het drukke programma koos Nagelsmann voor een sterke elf. Matthijs de Ligt had een basisplaats, Gravenberch niet. De middenvelder baalt van zijn huidige rol bij Bayern. Maar hij zal ongetwijfeld hebben gejuicht toen Eric Maxim Choupo-Moting in minuut 27 voor de gelijkmaker zorgde. Daardoor gingen de bezoekers in ieder geval niet met een achterstand de rust in.

In de tweede helft stelde Bayern München vlot orde op zaken. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Choupo-Moting. De Kameroener maakte in de eerste helft al de gelijkmaker en gooide er na de rust nog een schepje bovenop. Choupo-Moting verzorgde eerst de assist voor de 1-2 van Joshua Kimmich, waarna hij een paar minuten later ook de 1-3 voor zijn rekening nam. FC Augsburg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam wéérr een paar minuten later terug tot 2-3. Maar een bekerstunt zat er niet in. Jamal Musiala maakte een kwartier voor tijd de 2-4 en gooide daarmee de wedstrijd definitief op slot. Gravenberch zat toen nog altijd op de bank en zou uiteindelijk ook niet meer binnen de lijnen komen. In de blessuretijd bepaalde Alphonso Davies de eindstand op 2-5. 

Hannover 96 - Borussia Dortmund 0-2

Borussia Dortmund bereikte de volgende ronde door een 0-2 overwinning op Hannover 96, de nummer vijf van de Tweede Bundesliga. Met Donyell Malen in de basis kwam Dortmund na tien minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Bright Arrey-Mbi. In de tweede helft viel Jude Bellingham in, hij versierde even later een strafschop en schoot deze zelf binnen. Malen stond toen al niet meer op het veld, hij werd twintig minuten voor tijd vervangen door Karim Adeyemi. Zijn vervanger pakte vlak voor tijd nog een rode kaart, en mocht blij zijn dat de overtreding die daaraan vooraf ging net buiten de zestien werd bevonden. Met tien man trok Dortmund de overwinning uiteindelijk over de streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch apart dat hij als enige verbaasd is dat hij geen basisplaats bij Bayern Munchen heeft... Hartstikke goeie voetballer, maar te vroeg naar zo'n soort club... iedereen wist het, behalve hij en zijn zaakwaarnemer, haha grapje, zijn zaakwaarnemer wist het ook ;)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen