Arteta lovend over Van Nistelrooij en PSV: "Ik ben onder de indruk"

20 oktober 2022, 23:19

Arsenal-trainer Mikel Arteta heeft zich na de 1-0 overwinning op PSV positief uitgelaten over het spel van de Eindhovenaren. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij ging weliswaar verdiend tegen de koploper in de Europa League, maar toch zag de Spanjaard voldoende kwaliteit bij PSV. Bij ESPN gaf Arteta zijn blik op de wedstrijd.

"Het was een heel intense wedstrijd tegen een heel goede ploeg", begon Arteta. "Ze waren in topvorm in de aanloop naar deze wedstrijd. Ik heb veel respect voor wat Ruud en zijn ploeg presteren." Hoewel Arsenal het betere van het spel had, was Arteta niet zeker van de overwinning. "Het lag dicht bij elkaar, al hadden wij veel kansen die we niet benutten. Daardoor werd het moeilijker. PSV verdient complimenten voor de manier waarop het speelde."

Dankzij de overwinning heeft Arsenal alle wedstrijden in de Europa League tot dusver gewonnen en is het zeker van de volgende ronde. "Vandaag hebben we bereikt wat we wilden: een plek in de volgende ronde. Nu willen we ons verzekeren van de eerste plaats. Dat moeten we zelf verdienen, want het wordt volgende week een moeilijke wedstrijd", blikt Arteta alvast vooruit op de return in Eindhoven.

Mooie woorden Van Nistelrooij 

Niet alleen het spel van PSV, maar ook Van Nistelrooij kon op lovende woorden rekenen van Arteta. De oud-spits maakte in het verleden indruk bij Manchester United en dat is de Spaanse coach nog niet vergeten. "Ruud is een legende. Ik keek op tegen hem toen hij nog speelde en ik ben ook onder de indruk van wat hij tot dusver als trainer heeft bereikt", aldus Arteta.

Lees ook: Van Nistelrooij 'ziek' van resultaat PSV op bezoek bij Arsenal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen