Anderlecht grijpt in en schuift oud-jeugdtrainer Ajax naar voren

24 oktober 2022, 12:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

RSC Anderlecht heeft per direct afscheid genomen van Felice Mazzù. Gedurende de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer zal Nederlander Robin Veldman de honneurs waarnemen.

Mazzù moet vanwege de tegenvallende resultaten het veld ruimen. Anderlecht veroverde dit seizoen nog maar zestien punten in de Belgische competitie en staat daarmee twaalfde. Zondagavond werd de kraker tegen Standard Luik bij een 3-1 stand gestaakt nadat supporters van Anderlecht massaal vuurwerk op het veld gooiden. Voor de club uit Brussel dreigt een reglementaire 5-0 nederlaag.

Mazzù staat niet meer onder contract bij Anderlecht als de straf wordt uitgedeeld. Hij heeft het als opvolger van Vincent Kompany slechts een aantal maanden volgehouden in Brussel. Zijn tijdelijke vervanger is Veldman, die sinds ruim een jaar bij Anderlecht werkzaam is als beloftentrainer.

Voor Veldman wordt het zijn eerste 'klus' als hoofdtrainer van een professionele club. Als jeugdtrainer was hij eerder werkzaam bij sc Heerenveen (2006 - 2017) en Ajax (2017 - 2021).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen