PSV aangepakt na blamage in Groningen: "Amateurniveau-sfeer"

24 oktober 2022, 18:04

Ruud van Nistelrooij baarde zondagmiddag opzien door na afloop van FC Groningen-PSV (4-2) te stellen dat zijn ploeg eigenlijk gewoon een goede wedstrijd had gespeeld. De woorden van de hoofdtrainer van PSV werden besproken in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. Mike Verweij kan er met zijn hoofd niet bij en heeft het over een 'amateurniveausfeer'.

PSV had in en tegen Groningen goede zaken moeten doen. De Eindhovenaren zagen Feyenoord een dag eerder gelijkspelen tegen Fortuna Sittard, terwijl AZ eerder op de zondagmiddag onderuit ging bij Excelsior. Bij een overwinning op FC Groningen had PSV afstand genomen van de concurrenten uit Rotterdam en Alkmaar en was het in het spoor gebleven van koploper Ajax. Maar het liep dus even anders. PSV verloor met 4-2, onder meer door een bizarre slotfase in de eerste helft, waarin de thuisploeg driemaal wist te scoren.

Van Nistelrooij bleef na afloop echter mild voor zijn ploeg en ook bij ESPN vielen er weinig harde woorden. Dat tot verbazing van Verweij, Ajax-volger bij De Telegraaf. "Ik kreeg de vraag waarom PSV altijd zoveel zachter wordt aangepakt dan Ajax. Nou, ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor de mensen bij ESPN of waar dan ook over PSV berichten. Maar wat mij heel erg opviel en volgens mij word je daar niet heel veel beter van: bij PSV vonden ze echt dat ze aardig hadden gevoetbald. Natuurlijk kun je zeggen dat je zo'n wedstrijd negen van de tien keer wint. Maar je verliest 'm gewoon. Je geeft binnen zes minuten drie goals weg."

Lees ook: Van Nistelrooij verrast na verlies: "Doen gewoon heel veel goed"

De nederlaag in Groningen was voor PSV alweer de derde verliespartij in de competitie van dit seizoen. De Eindhovenaren gingen eerder al onderuit tegen FC Twente en SC Cambuur. "Als je niet kritisch op jezelf bent, dan word je ook niet beter", stelt Verweij. "Dit is echt een amateurniveausfeer. Dan denk ik: hoezo prima gevoetbald? Ook Arnold Bruggink (analist bij ESPN, red.) zei na afloop dat het pech was, dat dit kan gebeuren en dat ze uiteindelijk goed hadden gespeeld." Verweij krijgt bijval van collega Valentijn Driessen. "FC Groningen stond geen derde in de Eredivisie, ze stonden gewoon zestiende."

Repeterend verhaal

PSV-fans kregen zondagmiddag ongetwijfeld flashbacks naar de wedstrijden tegen FC Twente en SC Cambuur. Toen kreeg hun ploeg ook al binnen een mum van tijd meerdere doelpunten om de oren. "Het is, wat Mike zegt, een repeterend verhaal. Bij FC Twente gebeurde precies hetzelfde. Daar kregen ze ook veel doelpunten tegen in korte tijd. Bij Cambuur ook veel doelpunten in korte tijd. En nu dan weer…", zegt Driessen. "En het is niet eens tegen de top drie. Dan is het natuurlijk ook wel weer anders voetballen. Dat zag je bij Feyenoord natuurlijk ook."

De Rotterdammers kwamen zaterdag op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Zes dagen eerder waren ze nog wel met 1-3 te sterk voor AZ. "Maar dat was vooral reactievoetbal. Dat is altijd wat makkelijker dan het zelf moeten uitvinden. Dat moesten ze tegen Fortuna Sittard. Die hingen met tien man voor de goal en dan komen ze er niet door." Driessen ziet dat Ajax zich wat beter kan wapenen tegen defensief ingestelde ploegen. "Zij hebben meer dan de andere teams de individuele kwaliteiten om dit soort verdedigingen kapot te spelen. Daarom denk ik dat Ajax wel kampioen wordt."

Lees ook: De Mos kraakt PSV'er: "Het is geen Philips Speeltuin Vereniging"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Daniels16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Normaal gesproken had PSV ook gezien de wedstrijd verloop met ruime cijfers gewonnen maar wonderen bestaan nog.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen