Ajax-captain Tadic: "Soms moet je een klootzak zijn"

26 oktober 2022, 09:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In een interview met het Algemeen Dagblad is Ajax-aanvoerder Dusan Tadic ingegaan op de matige periode die zijn club dit seizoen doormaakt. De Serviër mist af en toe de absolute wil om koste wat kost te winnen bij zijn teamgenoten: "Als ik moet vechten, tijdrekken of coachen om te winnen, dan doe ik dat."

Tadic is kritisch op zijn eigen spel, maar wijst wel een aantal redenen aan waarom hij na vier goede seizoenen in Amsterdam nu een stuk minder presteert. "Je moet daarin dingen meewegen", vindt hij. "Bijvoorbeeld dat ik van spits, naar schaduwspits, naar rechts ging." Nu hij weer op zijn favoriete linkerkant wordt geposteerd, gaat het in zijn ogen weer een stuk beter. Wat Tadic betreft blijft hij daar ook staan, "maar als de noodzaak is om op een andere plek te spelen, doe ik dat."

Om succesvol te zijn met Ajax zal Tadic altijd álles uit de kast halen wat hij nodig acht om een resultaat te behalen. "Smerig zijn moet soms in het topvoetbal. Daarin telt alleen de zege en dan moet je soms een klootzak zijn", vindt hij. Die passie, die emotie is nodig om te winnen." Bij zijn collega-Ajacieden schort het daar in zijn ogen nog weleens aan: "Ik zeg tegen teamgenoten soms ook: je moet er meer aan doen", zegt de aanvoerder. "Op het veld gaat het er niet om dat je een aardige jongen bent."

Verplichting als aanvoerder

Woensdagavond keert Tadic vermoedelijk terug in de Ajax-basis, nadat hij het uitduel bij Napoli wegens een schorsing aan zich voorbij moest laten gaan. De Serviër reisde ondanks zijn uitsluiting wel mee met het elftal van Alfred Schreuder. "Ik zie het als een verplichting om mee te gaan, zo voelt dat voor mij", zegt hij daarover. "Als ik niet meeging, voelde het voor mij alsof ik het team in de steek liet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat ben je ook mislukte clown, god wat gun ik die aansteller deze nieuwe 0-3 nederlaag.HEEEERLIJK!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen