"Ten Hag heeft geen respect voor Ronaldo, hij provoceert hem"

26 oktober 2022, 11:09   Bijgewerkt: 26 oktober 2022, 11:14

De Portugese journalist Nuno Luz, die dicht bij Cristiano Ronaldo staat, heeft uitgehaald naar Erik ten Hag. Op een online kanaal van de Spaanse krant Marca verwijt Luz Ten Hag dat hij de 37-jarige spits dusdanig heeft geprovoceerd dat hij tot zijn opmerkelijke acties tegen Tottenham Hotspur kwam. 

"Iedereen weet dat Cristiano een geweldige professional is", steekt Luz van wal. "Hij werkt keihard en is zowel op als buiten het veld een voorbeeld voor zijn jongere teamgenoten." Ook de weigering van Ronaldo om vorige week tegen Tottenham Hotspur in te vallen, en diens vertrek richting de catacomben nog voor het laatste fluitsignaal, schuift Luz in de schoenen van Ten Hag. "Om zoiets te doen, moet hij tot op het bot gekrenkt zijn", beweert de journalist.

Hoewel Ronaldo donderdag terugkeert in de selectie van United voor het Europa League-duel met FC Sherriff Tiraspol, verwacht Luz niet dat hij het seizoen af zal maken in Manchester. "Ik zie hem niet nog zes maanden in deze situatie blijven zitten", denkt hij. "Ik denk dat hij weg wil zodra de transfermarkt na het WK weer geopend is." Ook heeft Luz wel een idee over de mogelijke bestemming van zijn landgenoot: "Hij kon naar Chelsea, maar de vorige trainer wilde hem niet", zegt hij over Thomas Tuchel. "Maar nu is daar een andere coah, dus laten we dat eens bekijken."

Vijfde WK

Ronaldo stelt dit seizoen vooral teleur bij de Engelse grootmacht. Hij kwam alleen in het Europese uitduel met Sherriff en uit bij Everton tot scoren. In Moldavië deed hij dat vanaf de strafschopstip, tegen de tweede club van Liverpool maakte hij zijn enige veldtreffer van het seizoen. Met Portugal maakt Ronaldo zich op voor zijn vijfde WK. In Qatar zijn de Portugezen in de groepsfase gekoppeld aan Ghana, Uruguay en Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Portugezen en niet tegen kritiek kunnen. Wat een match.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat hij een professional is, in de zin dat hij flink de focus heeft op de sport en zijn conditie, geloof ik nog wel. Maar hij is simpelweg niet goed genoeg meer, voor dit niveau, eigenlijk al jaren niet meer (ook door hoe veel ploegen nu willen spelen). Dus gaat gewoon richting einde carriere, maar dat is natuurlijk moeilijk te accepteren. En dan krijg je dit. Vergelijk het met een Huntelaar, die dat volgens mij wel beter in de gaten had, en bij Ajax ging afbouwen waarbij hij ook een andere rol had (dus niet de nr1 spits die als eerste op het formulier staat a la Haaland, maar meer pinchhitter).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen