Goed nieuws PSV: 'De Jong kan in de basis starten tegen Arsenal'

26 oktober 2022, 13:46

PSV neemt het donderdag in de Europa League op tegen Arsenal. Een week nadat het heenduel in Londen nipt met 1-0 verloren ging, mag de ploeg van Ruud van Nistelrooij in eigen huis proberen revanche te nemen op de koploper van de Premier League. De trainer heeft tegen de Engelse grootmacht bijna al zijn eerder geblesseerd geraakte spelers weer terug.

Tijdens de competitienederlaag die PSV afgelopen zondag leed bij FC Groningen (4-2), maakten Luuk de Jong, Mauro Júnior en Noni Madueke hun rentree bij de Eindhovenaren. De Jong is volgens Rik Elfrink, die PSV onder meer volgt namens het Algemeen Dagblad, inmiddels zelfs ook alweer fit genoeg om donderdag in de basis te kunnen beginnen. Alleen Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen en Ismael Saibari zijn niet beschikbaar voor het Europa League-duel. 

Ook Marco van Ginkel maakte in Groningen voor het eerst sinds het verloren thuisduel met Rangers FC, op 24 augustus, weer deel uit van de selectie van Van Nistelrooij. Hij kwam in die wedstrijd in tegenstelling tot de andere drie teruggekeerde spelers nog niet in actie, maar maakt ook deel uit van de groep waarmee PSV het tegen Arsenal op gaat nemen. Vorig seizoen kwam Van Ginkel nog in elf Europese wedstrijden van PSV in actie.

PSV is al zeker van de derde plaats in groep A van de Europa League. Daarmee weet het zich na de winterstop in ieder geval verzekerd van deelname aan de Conference League. De club heeft echter de ambitie in de Europa League actief te blijven, en zou dat met een zege op het al geplaatste Arsenal ook bewerkstelligen. Mochten de Eindhovenaren verliezen, dan wacht volgende week in Noorwegen een herkansing als PSV op bezoek gaat bij nummer drie Bodo/Glimt. In Eindhoven speelde PSV eerder dit seizoen met 1-1 gelijk tegen de Noren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen