Van Nistelrooij hoopt op wonder: "In Groningen gezien dat het kan"

26 oktober 2022, 15:12

Eerder vandaag meldde Rik Elfrink nog dat Luuk de Jong weleens terug zou kunnen keren in de basisopstelling van PSV, maar trainer Ruud van Nistelrooij lijkt daar niet in mee te gaan. "We zijn voorzichtig met hem, hij is nu in ieder geval voor een helft beschikbaar." Van Nistelrooij gaf verder aan dat hij zijn elftal op voorhand niet kansloos acht tegen de koploper van de Premier League. 

Voor Mauro Júnior en Noni Madueke geldt hetzelfde als voor De Jong, vertelde Van Nistelrooij onder meer.  "Ze zijn lang weggeweest. We zullen ze de komende vijf wedstrijden nog nodig hebben, dus we moeten het rustig opbouwen." De Jong en Madueke mochten in Londen al invallen, Mauro Júnior deed dat voor het eerst weer tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zondag, die PSV met 4-2 verloor.

Van Nistelrooij weigerde op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Arsenal al te veel waarde aan de verrassende nederlaag tegen de noordelijke laagvlieger te hechten. "Ik heb daar een wedstrijd gezien waar ik mijn hersens niet hoef te breken", vindt de oefenmeester, die daarmee voortborduurt op de teksten die hij direct na het duel ook al uitte.

Hoop op een wonder

Als PSV donderdag van Arsenal weet te winnen, en concurrent Bodo/Glimt verspeelt punten tegen FC Zürich, dan is PSV na vijf wedtrijden al verzekerd van overwintering in de Europa League. Van Nistelrooij hoopt daarop, maar is ook realistisch: "We gaan morgen voor een wonder, maar het kan ook zomaar zijn dat het volgende week in Noorwegen beslist wordt." Toch acht hij zijn elftal ondanks de zeperd in Groningen niet kansloos. "We hebben daar juist gezien dat wonderen kunnen gebeuren, dus nu graag voor ons", lachte Van Nistelrooij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen