Van Nistelrooij noemt enige positie waar Simons níét kan spelen

27 oktober 2022, 22:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons liet tegen Arsenal zien ook op internationaal niveau mee te kunnen. Dat heeft indruk gemaakt bij Ruud van Nistelrooij, die vindt dat de negentienjarige PSV'er aanspraak maakt op een plek in de WK-selectie van het Nederlands elftal.

De roep om Simons mee te nemen naar Qatar zal na de wedstrijd tegen Arsenal alleen maar luider klinken. De tiener was donderdagavond in een wedstrijd van een behoorlijk Europees niveau een van de uitblinkers. Het maakt de kans groter dat hij binnenkort goed nieuws krijgt van bondscoach Louis van Gaal. "Xavi zegt het zelf: constant presteren is nodig. Nou, dat doet hij", aldus Van Nistelrooij op de persconferentie na afloop van de wedstrijd, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Eén van de kwaliteiten van Simons is dat hij op verschillende posities kan worden gebruikt. Dat heeft Van Nistelrooij gedurende het seizoen dan ook al gedaan. "Ik kan 'm op rechts zetten, op links, spits, op 10 en ook op op 6 kan. Zó veelzijdig. Eigenlijk alleen centrale verdediger gaat niet lukken met zijn lengte", stelt de trainer.

Reactie Simons

Simons zelf heeft genoten van de wedstrijd tegen Arsenal, zo vertelt hij voor de camera van ESPN. "We wisten dat we energiek aan de wedstrijd moesten beginnen. Arsenal staat eerste in de Premier League, dus we hadden wel respect voor ze", vertelt de middenvelder annex aanvaller, die ondanks dat hij niet de langste is fysiek zijn mannetje staat. "De Ligue 1 was ook echt fysiek. Ik moest iets zoeken waardoor ik mezelf kon beschermen. Ik heb veel geoefend in de gym, dat is wel belangrijk voor mij geweest. Bij Barcelona zat ik niet veel in de gym, dat was veel met de bal en weinig gym."

Hoewel veel analisten vinden dat Simons mee moet naar het WK, laat de speler in kwestie zich niet gek maken. "Het is een droom. Ik hoop dat het lukt. Wie wil niet een WK spelen?", besluit hij het interview.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen