Marokko
0 – 0
Spanje

City-duo op tijd hersteld voor Qatar, De Gea definitief gepasseerd

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 oktober 2022 – Gareth Southgate zal vandaag met tevredenheid hebben geluisterd naar Pep Guardiola. De trainer van Manchester City liet weten dat Kalvin Phillips en Kyle Walker, die bij hun club al geruime tijd ontbreken wegens blessures, naar zijn verwachting tijdig speelklaar zullen zijn voor het WK in Qatar. David de Gea, doelman van Manchester United, kan het WK juist definitief uit zijn hoofd zetten.

City-duo op tijd hersteld voor Qatar, De Gea definitief gepasseerd

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Guardiola liet wel aantekenen Walker voor de start van het toernooi voor zijn club nog niet in actie zal kunnen komen, en heeft zijn twijfels of dat voor Phillips wel geldt. Mocht de Engelse bondscoach het duo dus opnemen in zijn definitieve selectie, dan zal de wedstrijdfitheid van het tweetal vermoedelijk nog niet op het gewenste niveau zijn. Vooral Walker lijkt, mits fit, goede kans te maken op een plaats in de selectie omdat Reece James (Chelsea) het toernooi wegens blessureleed aan zich voorbij moet laten gaan.

Guardiola ging ook nog in op zijn topscorer Erling Haaland, die in het Champions League-duel van City met Borussia Dortmund eerder deze week halverwege in de kleedkamer moest achterblijven. "Hij voelt zich beter", zegt zijn trainer. "Maar we moeten de training van vrijdagavond afwachten, dan nemen we pas een beslissing." Manchester City neemt het zaterdag in de Premier League op tegen Leicester City.

De Gea definitief niet mee
David de Gea is niet geblesseerd, maar weet toch nu al dat hij er in Qatar niet bij zal zijn. De doelman van het Manchester United van Erik ten Hag werd sinds november 2021 niet meer geselecteerd voor La Furia Roja, en ontbreekt ook op de lijst van 55 spelers die bondscoach Luis Enrique bij de FIFA heeft aangeleverd. Uit die lijst moet hij voor 11 november zijn definitieve selectie van 26 speler selecteren, maar De Gea (die 45 interlands speelde) haalde de eerste schifting dus niet.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd