Sparta kraakt Fortuna-code en mag blijven dromen van Europa

29 oktober 2022, 21:03

Sparta heeft zich na een verdiende 3-1 overwinning op Fortuna Sittard steviger genesteld in de subtop van de Eredivisie. De Spangenaren knokten zich knap terug na de 0-1 van Tijjani Noslin. Twee rake kopballen van Arno Verschueren en een benutte strafschop Sven Mijnans zorgden voor de vijfde thuisoverwinning op rij. Dat is een heus Rotterdams mirakel, want dat gebeurde voor het laatst in 1985. Fortuna wist al even niet meer wat verliezen was, maar voor het eerst sinds 2 september - toen Sjors Ultee nog aan het roer stond - verloren de Limburgers een Eredivisieduel.

De Sittardse 0-1 via Tijjani Noslin - na een sublieme actie - viel volledig uit de lucht. De rappe Fortunees beloonde zijn verkregen basisplaats met zijn tweede seizoenstreffer, maar zag kort daarna dat zijn verdediging niet bij de les was. Arno Verschueren stond vogelvrij om een scherp aangesneden voorzet van Sven Mijnans tegen de touwen te koppen. Los van de doelpunten creëerden beide ploegen nauwelijks kansen in het eerste bedrijf. Enkel wat voorzetten - op goed geluk - van de zijkant leverde sporadisch gevaar op. Alleen in de ultieme slotfase van de eerste helft regende het kansen. Met een gevaarlijk schot én een kopbal kon Ximo Navarro tot tweemaal zijn eerste treffer in dienst van Fortuna Sittard maken. Daartegenover hadden Ivor Pandur en George Cox op hun eigen doellijn de grootst mogelijke moeite om een inzet van Vito van Crooij te pareren.

Kort na rust werd de lichtvoetige Koki Saito gevloerd in het vijandelijke zestienmetergebied. Dit buitenkansje gaf Van Crooij vanaf de strafstopstip de kans om zijn zesde van het seizoen binnen te leggen en via de vingertoppen van Fortuna-doelman Pandur lukte dat. Na de 2-1 bleef Sparta de bovenliggende partij én tien minuten voor tijd drukte de thuisploeg het veldoverwicht uit met een derde treffer. Verschueren ontpopte zich tot kopspecialist door een vrije trap van Van Crooij subliem met het hoofd te prolongeren tot doelpunt. Burak Yilmaz kon vlak voor de beslissende 3-1 zijn woede - bij een niet gegeven strafschop - niet bedwingen en pakte voor jengelen zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Deze prent betekende een schorsing voor de Turkse routinier. 

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta Rotterdam: Nick Olij 6.5; Shurandy Sambo 6.5 (64. Dirk Abels 6), Adil Auassar 6.5, Bart Vriends 6.5, Mica Pinto 6.5; (76. Aaron Meijers -), Koki Saito 6.5 (64. Jeremy van Mullem 6.5), Arno Verschueren 8 (90. Jason Lokilo -), Sven Mijnans 8 (90. Mike Eerdhuijzen -), Joshua Kitolano 6.5; Vito van Crooij 7, Tobias Lauritsen 6.5 (81. Mario Engels -).

Fortuna Sittard: Ivor Pandur 6.5; Ivo Pinto 6, Ximo Navarro 6 (89. Cole Bassett -), Dimitrios Siovas 5.5 (46. Rodrigo Guth 6), George Cox 6; Iñigo Córdoba 6 (76. Paul Gladon -), Arianit Ferati 6 (59. Dogan Erdogan 5.5), Mats Seuntjens 5.5, Oguzhan Özyakup 5.5, Tijjani Noslin 6.5 (59. Úmaro Embaló 6), Burak Yilmaz 5.

Man of the Match: Arno Verschueren

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'een benutte strafschop Sven Mijnans'... Twee fouten in één zin... FCUpdate: ga op zwart, werk aan al die BLUNDERS die jullie maken en kom terug als deze steeds terugkerende flaters verholpen zijn 👋👋

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen