Zorgen nemen toe richting WK: ook dinsdag geen rentree Memphis

31 oktober 2022, 09:45

Louis van Gaal zal zich in aanloop naar het WK steeds meer zorgen maken over Memphis Depay. De aanvaller is al een tijdlang geblesseerd en zal ook dinsdag in het Champions League-duel tegen Viktoria Plzen nog niet in actie komen. In de 21-koppige selectie die FC Barcelona maandag bekendmaakte, was nog geen plek voor de Nederlander.

Afgelopen vrijdag kondigde Xavi al aan dat Memphis dit weekend tegen Valencia nog niet kon spelen, maar sprak hij wel de hoop uit om hem op dinsdag weer beschikbaar te hebben. "Maar we zullen geen onverantwoorde risico's met onze spelers nemen", voegde hij daar wel aan toe. "Als ze (Memphis en de ook geblesseerde Andreas Christensen, red.) dinsdag niet kunnen spelen, zien we ze misschien volgende week tegen Almeria."

De thuiswedstrijd tegen Almeria op zaterdag 5 november en de uitwedstrijd tegen Osasuna op dinsdag 8 november zijn de laatste twee duels van FC Barcelona voor de competitie stil komt te liggen en de voorbereiding op het WK begint. Voor Memphis zijn dat dan ook de laatste twee gelegenheden om wedstrijdritme op te doen richting het eindtoernooi. De sterkhouder van Oranje kwam op 22 september voor het laatst in actie bij de 0-2 zege van Nederland op Polen. Daarna speelde hij voor Barça niet meer.

De Jong op zes

Overigens is Memphis niet de enige afwezige in de wedstrijdselectie voor het duel tegen Viktoria Plzen. Andreas Christensen en Ronald Araujo zijn ook al langer geblesseerd, en dit weekend moesten ook Jules Koundé en Eric Garcia zich in de ziekenboeg melden. Omdat Barcelona toch al uitgeschakeld is in de Champions League, wordt daarnaast ook rust gegund aan Robert Lewandowski en Serigo Busquets. Dat laatste betekent mogelijk dat Frenkie de Jong zich weer mag laten zien op de zespositie. De Nederlander zit wel gewoon bij de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zal mij benieuwen wat narcist van Gaal nu gaat doen. Hem toch meenemen ondanks zijn " het is geen revalidatiecentrum bij Oranje" of " hij was en is een van de belangrijkste spelers van Oranje" ondanks speelminuten. Flip a coin Louis !

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo hadden we in '88 ook een gevalletje Van Basten 😉

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alleen v basten was weteldtop ,memphis europese middelmaat

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat word dan Brobbey in oranje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen