Van Basten kiest voor opvallende naam als basisspeler Oranje

31 oktober 2022, 22:33   Bijgewerkt: 31 oktober 2022, 22:39

Marco van Basten zou met Guus Til als basisspeler starten op het WK in Qatar. Aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo legt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal uit waarom.

Van Basten zou Til een basisplaats geven omdat hij een nummer tien is die goed past bij het 5-3-2-systeem dat Louis van Gaal gaat hanteren. "Oranje speelt nu met twee aanvallers, zo'n derde kunnen ze wel gebruiken. Het zijn ook nog aanvallers die uitwijken, terwijl je ook mensen voor de goal nodig hebt. Til is wel zo'n speler. Klaassen heeft die functie ook lang gehad en ik zie in Til een jongere versie. Vorig jaar deed hij het goed bij Feyenoord, ik hoop dat hem dat bij PSV ook lukt. Ik heb vertrouwen in hem. Hij is positief, enthousiast, heeft loopvermogen en komt telkens in de zestien."

Dat Van Basten Til zou gebruiken als basisspeler is opvallend, daar de PSV'er bij zijn club op dit moment buiten het elftal valt. "Dat is wel twijfelachtig, maar ik vind hem wel het type dat goed bijsluit. Hij moet als middenvelder in de aanval voor de goal komen en dat heeft hij goed gedaan", vervolgt de voormalig trainer, die Steven Berghuis in verdedigend opzicht te licht vindt voor die positie en van Xavi Simons nog niet genoeg aan het werk heeft gezien.

In tegenstelling tot Van Basten zouden Dick Advocaat, Ronald Waterreus en Youri Mulder wel met Berghuis starten. "Berghuis heeft het geweldig gedaan", stelt Advocaat. "Op die positie lijkt hij mij, gezien de vorm waarin de meeste spelers in verkeren, de meest geschikte", stelt Waterreus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis of Til dan zou ik het wel weten Bassie 😥

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja idd, Simons dus 🤣

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd beter als Til maar nog liever Berghuis maar ieder mag zijn voorkeur hebben .Simons moet op zeker mee

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat neem ik ook wel aan in deze vorm. Berghuis gaat ook sowieso mee, maar over Til heb ik toch wel mijn twijfels of hij die überhaupt mee gaat nemen. In mijn ogen heeft Van Gaal wel meerdere foutjes gemaakt nu met het samenstellen van zijn voorlopige selectie. Zie nu bijv. de basisplaats van Wijndal vanavond ipv vlugge Japie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen