Schreuder heeft wat te kiezen nadat Wijndal 'zelfde enkel' bezeert

2 november 2022, 08:11   Bijgewerkt: 2 november 2022, 08:16

Owen Wijndal was gisteren de opvallendste naam in de Ajax-basis in het Champions League-duel met Rangers FC. De linksback begon prima aan de wedstrijd, en was bij beide treffers die de Amsterdamse club in de eerste helft maakte betrokken. Kort voor rust moest hij de strijd echter staken nadat hij ongelukkig in botsing kwam met een reclamebord. Tegenover RTL7 nam hij na de wedstrijd de schade op.

"Het is dezelfde enkel als in het begin van dit seizoen", gaf Wijndal aan, "toen ik er best lang uit heb gelegen." Toch verwachtte hij dinsdag niet dat hij opnieuw langdurig is uitgeschakeld: "Ik moet zeggen dat het nu niet zo erg voelt", neemt hij de eerste zorgen weg. "Morgen maken we een scan en dan weet ik meer", besluit hij.

Wijndal kreeg in Glasgow de kans omdat Daley Blind pas voor de tweede keer dit seizoen naar de bank werd verwezen door trainer Alfred Schreuder. Valentijn Driessen stelde in De Telegraaf dat de oefenmeester de 'strijd' aan wil gaan met Blind en zijn vader Danny, die na het WK terugkeert als lid van de Raad van Commissarissen van de club. Wesley Sneijder verwacht echter niet dat het daarop gaat uitdraaien in Amsterdam.

"Ik betwijfel of Blind echt gepasseerd is", gaf de oud-middenvelder eveneens bij RTL7 aan. De woorden van Schreuder, die aangaf waarom Wijndal werd vervangen door Devyne Rensch in plaats van Blind, sterken hem daarin. "Bij een 0-2 voorsprong is het denk ik goed als hij (Rensch, red.) zijn minuten pakt", zei Schreuder onder meer, om daaraan toe te voegen: "Ik wil iedereen minuten geven, zodat ik genoeg keuze heb". Ook Theo Janssen vindt die uitleg plausibel: "Als je Blind rust geeft, dan is het heel logisch om Rensch te laten invallen." Voor de topper tegen PSV verwachten de analisten op basis van deze uitspraken Blind zelfs 'gewoon' terug in de basis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gisteren ging het bij Ajax zonder Blind toch redelijk goed, wat voor meerwaarde zou Blind moetenhebben dan voor Ajax ? Dat zgn. "opbouwen" en "passen", nou als dat zo was dan presteerde Ajax beter dan tot nu toe. Blind is te traag, voorspelbaar en Blind staat de vorming van een nieuwe Ajax flink in de weg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen