Bizar: Marseille ten onder aan lawaai eigen supporters

2 november 2022, 09:04

De spannendste ontknoping in de laatste speelronde van de Champions League speelde zich dinsdagavond af in groep D. Alle vier de ploegen in die poule hadden voorafgaand aan het zesde duel nog kans op het bereiken van de laatste zestien. Olympique Marseille werd het kind van de rekening, en trainer Igor Tudor heeft daar een opvallende verklaring voor.

De Franse club ging de blessuretijd van het duel met Tottenham Hotspur in met een 1-1 stand. Op basis daarvan zou het de derde plaats in de poule hebben gepakt, en daarmee verzekerd zijn geweest van een vervolg in de Europa League na de winterstop. Zou, want Pierre-Emile Højbjerg maakte in de vijfde(!) minuut van de blessuretijd de beslissende 1-2 voor de bezoekers, waardoor L'OM met lege handen achterbleef.

Højbjerg kon profiteren van de grote ruimte die de thuisploeg weggaf omdat het bleef proberen de wedstrijd alsnog te winnen. En dat was helemaal niet de bedoeling, zei trainer Tudor na afloop tegen RMC Sport. "Ik riep dat ze achterin moesten blijven, niet door te drukken, maar ze hoorden me niet", verklaarde de Kroaat.

Het lijkt er daarmee op dat het lawaai van de fanatieke Marseille-supporters de eigen club de das om heeft gedaan. "Op het veld wisten we het niet, op de bank wisten mensen het wél", verklaarde Chancel Mbemba, verdediger van Marseille achteraf beschaamd. "Het is gewoon een gebrek aan communicatie. We wisten niks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen