Goed nieuws PSV: aanvaller hersteld voor laatste groepsduel EL

2 november 2022, 11:03   Bijgewerkt: 2 november 2022, 11:18

PSV reist met 24 spelers af naar Noorwegen waar het donderdag de laatste groepswedstrijd in de Europa League afwerkt tegen Bodo/Glimt. Trainer Ruud van Nistelrooij, die de afgelopen weken onder meer Luuk de Jong en Noni Madueke zag terugkeren van langdurig blessureleed, kan in Noorwegen weer beschikken over Yorbe Vertessen.

De 21-jarige Belg scoorde nog twee keer in het uitduel met FC Zürich. PSV won die wedstrijd in de tweede speelronde met liefst 1-5, en plaveide daarmee de weg voor een vervolg in de Europa League. Daarvan is het na de 2-0 overwinning op Arsenal al verzekerd, in Noorwegen staat enkel nog de eerste plaats in de groep op het spel. Tegenover de terugkeer van Vertessen staat wel de absentie van Ibrahim Sangaré, die ziek achterblijft in Eindhoven. 

Drie dagen na zijn twee treffers tegen de Zwitsers liep Vertessen een spierblessure op in het uitduel met SC Heerenveen (0-1). Sinsdien ontbrak hij onder meer tijdens de wedstrijden met Arsenal, alsmede in de Eredivisie-duels met FC Utrecht (6-1 winst), FC Groningen (4-2 verlies) en NEC (3-0 winst). Met de terugkeer van Vertessen stroomt de ziekenboeg van de Eindhovenaren weer wat verder leeg. In Noorwegen kan Ruud van Nistelrooij buiten Sangaré ook geen beroep doen op Jarrad Branthwaite, Mauro Júnior, Ismael Saibari en Olivier Boscagli.

Vertessen werkte in de jeugd van PSV al samen met Van Nistelrooij, en was vorig seizoen vooral als invaller van waarde voor het eerste elftal van toenmalig trainer Roger Schmidt. In 24 wedstrijden in de Eredivisie kwam hij tot zes treffers. Ook in Europa was hij van cruciaal belang, door te scoren in het uitduel met Maccabi Tel Aviv (1-1). Dankzij die treffer overleefde PSV de tussenronde in de Conference League. In de kwartfinale werd het daarin uiteindelijk uitgeschakeld door het Engelse Leicester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen