Waarschuwing voor Oranje: "Zeker dat ons dat zal lukken"

3 november 2022, 15:28

Ecuador doet deze winter voor de vierde keer mee aan een WK. De 21-jarige Moises Caicedo is ervan overtuigd dat de groepsgenoot van Oranje het beter kan doen dan ooit tevoren.

"Om eerlijk te zijn kan ik nog steeds niet geloven dat we meedoen aan het WK", begint de speler van Brighton & Hove Albion in gesprek met FIFA+. "Er heerst een groot verantwoordelijkheisgevoel binnen de groep. We zijn een hechte groep spelers, zijn er voor elkaar en steunen elkaar. We genieten en geven alles wat we hebben, elke dag en in iedere trainingssessie. Ons doel is om het Ecuadors meest succesvolle WK aller tijden te maken."

Ecuador opent het WK op 20 november en speelt daarna tegen Oranje (25 november) en Senegal (29 november). "We weten dat we het tegen drie zeer sterke teams zullen opnemen. Alle deelnemers zijn sterk, maar we hebben tegen enkele kanshebbers geloot. De groepsfase zal een uitdaging worden. We bereiden er ons op voor om alles uit de kast te halen en door te gaan naar de volgende ronde. We willen een geweldig WK spelen, de beste aller tijden. Niet alleen doorgaan naar de kwartfinales (een verbetering van hun prestatie op een WK ooit, red.), maar de hele wereld over Ecuador laten praten. Ik weet zeker dat ons dat zal lukken."

Eerder nam Ecuador in 2002, 2006 en 2014 deel aan het WK. In 2006 schopten het Zuid-Amerikaanse land het tot de achtste finale nadat in een groep met Dutisland, Polen en Costa Rica zes punten werd behaald. In de achtste finale was Engeland met 1-0 te sterk door een doelpunt van David Beckham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen