Dit is volgens Virgil van Dijk zijn moeilijkste tegenstander

4 november 2022, 21:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel de Liverpool-verdediging dit seizoen veel meer haarscheurtjes vertoont dan in voorgaande jaren, geldt Virgil van Dijk nog altijd als één van de beste centrale verdedigers ter wereld. De 31-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal maakt al jarenlang topspitsen onschadelijk, maar benoemde in gesprek met Sky Sports een opvallende naam tot de moeilijkste tegenstander die hij tot nu toe getroffen heeft.

Van Dijk oogstte recent nog lof voor de manier waarop hij als één van de wenigen het fenomeen Erling Haaland in bedwang wist te houden toen Liverpool met 1-0 won van Manchester City. De Noor moet het echter afleggen tegen een andere opponent: Olivier Giroud.

"Ik heb het gevoel dat hij altijd op één of andere manier tegen mij weet te scoren", zegt Van Dijk over de 36-jarige Fransman, die tegenwoordig in dienst is van AC Milan. "Of het nu met Arsenal, Chelsea of Frankrijk is, hij weet er altijd eentje in te prikken", vervolgt Van Dijk. Hij geeft een voorbeeld: "In het jaar dat we kampioen werden (2019-2020, red.) versloegen we Chelsea met 5-2. Toen we met 3-0 voorstonden slaagde hij er tóch weer in een knappe goal tegen me te maken."

Het is dan ook te hopen dat Nederland in Qatar de Fransen weet te ontlopen. Giroud is ondanks zijn voor een aanvaller toch zeer respectabele leeftijd nog altijd van grote waarde voor zijn club. Zo droeg hij met vier doelpunten bij aan de successen van AC Milan in de Champions League, waarin de club dit seizoen voor het eerst sinds 2014 wist te overwinteren. In september droeg hij met een doelpunt en een assist bovendien nog flink bij aan de Nations League-overwinning van Frankrijk op Denemarken (2-0).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen