Barça: Xavi gunt Piqué basisplaats voor laatste duel in Camp Nou

5 november 2022, 19:55

Gerard Piqué mag zaterdagavond als basisspeler bij FC Barcelona afscheid nemen van Camp Nou. Trainer Xavi posteert zijn oud-ploeggenoot, die eerder deze week zijn afscheid aankondigde, in het thuisduel met Almería centraal in de verdediging. 

Piqué zal tegen de nummer vijftien vermoedelijk het centrum van de verdediging vormen met Marcos Alonso. Met Alejandro Balde en Jordi Alba staan namelijk -op papier- nog twee linksbacks in de basisopstelling van de Catalanen. Balde wordt vanaf de rechterkant verwacht, waardoor Alba weer eens zijn opwachting mag maken op de linksbackpositie. 

Ook Frenkie de Jong mag opnieuw starten van Xavi. Hij staat op het middenveld, dat wordt gecompleteerd door Sergio Busquets en Pedri. Voorin is Ferran Torres de opvallendste naam, hij krijgt de voorkeur boven Raphinha. Met Ousmane Dembélé en Robert Lewandowski als vertrouwde namen naast zich mag Torres het weer eens vanaf het begin laten zien. 

Piqué maakt zich op voor zijn laatste duel als speler in Camp Nou. Het zou echter niet zijn allerlaatste wedstrijd in het shirt van Barcelona kunnen zijn. Trainer Xavi gaf eerder deze week namelijk aan dat hij 'in principe' nog over de 35-jarige verdediger beschikt als het elftal aanstaande dinsdag in Pamplona op bezoek gaat bij Osasuna. Piqué staat al sinds 2008 onder contract bij Barcelona, waarmee hij in 2009, 2011 en 2015 de Champions League won. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

waar vind je een vervanger voor iemand die zoveel wedstrijden heeft gespeelt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen