Union verliest koppositie na dramatische helft bij Leverkusen

6 november 2022, 17:23

Union Berlin is niet langer de trotse koploper van de Bundesliga. De club uit de hoofdstad leed zondagmiddag een bijzonder pijnlijke nederlaag op bezoek bij laagvlieger Bayer Leverkusen. Na een eerste helft zonder treffers werd het na de rust liefst 5-0 voor de thuisploeg.

In de BayArena verschenen drie Nederlanders aan de aftrap. Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker, die allebei nog kans maken op het WK in Qatar, begonnen in de basis van Leverkusen. Timothy Fosu-Mensah kwam als invaller binnen de lijnen, Sheraldo Becker mocht starten namens Union. De stuntploeg uit Berlijn begon als koploper aan de wedstrijd en haalde de rust met een 0-0 tussenstand.

Na de rust ging het vervolgens helemaal fout voor de gasten. Robert Andrich was in de eerste minuut van de tweede helft al goed voor de 1-0. Daarna gaf Union niet thuis en sloeg Moussa Diaby in twee minuten tijd twee keer toe. Daarmee was de koek nog niet op voor Leverkusen. Adam Hlozek maakte er nog 4-0 van en het slotakkoord was voor Bakker. De Nederlander bepaalde de eindstand op 5-0.

Bayern is de lachende derde

Ondanks een zwakke start van het seizoen is Bayern München weer terug aan kop van de Bundesliga. De grootmacht uit Beieren won eerder dit weekend al met 2-3 bij Hertha BSC en heeft nu twee punten meer dan Union. Borussia Dortmund staat derde met een achterstand van drie punten op Bayern. Leverkusen verlaat de degradatiezone, maar staat nog altijd op de voor Bayer teleurstellende veertiende plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen