Rood aangelopen Sevilla geeft PSV hoop voor ontmoeting

9 november 2022, 21:11   Bijgewerkt: 9 november 2022, 22:33

Sevilla, dat na de winterstop de tegenstander van PSV is in de Europa League, heeft ook de laatste competitiewedstrijd voor het begin van het WK niet kunnen winnen. Nadat het afgelopen weekend nog een punt bemachtigde in de stadsderby tegen Real Betis, ging het woensdag in eigen huis met negen man onderuit tegen Real Sociedad. In Turkije kreeg Wout Weghorst geen speeltijd tijdens een makkelijke bekeroverwinning van zijn club Besiktas.

Het Sevilla van Karim Rekik maakt een teleurstellend seizoen door. In de competitie staat het nog altijd slechts zeventiende, en daar kon het woensdag geen verandering in brengen. Real Sociedad, dat na vanavond de derde plaats overneemt van Athletic Bilbao, kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van oud-FC Groningen-spits Alexander Sorloth. Nog binnen het half uur kwam Sevilla vervolgens met tien man te staan omdat Ivan Rakitic direct rood kreeg. Nog geen vijf minuten later kreeg hij in de kleedkamer gezelschap van medespeler Tanguy Nianzou, die eveneens met een direct rode kaart werd weggestuurd.

Tegen negen man kwam Sociedad niet geheel verrassend op 0-2, via Brais Mendez. Toch wist Sevilla op slag van rust met negen man wat terug te doen, toen Rafa Mir voor de 1-2 zorgde. In de tweede helft probeerde Sociedad het veldoverwicht om te zetten in een uitbreiding van de voorsprong, maar het Sevilla van Jorge Sampaoli bleef gedisciplineerd verdedigen. De thuisploeg bleef met negen man op een nieuwe counter loeren en kreeg ook kleine kansjes, maar wist die niet in een gelijkmaker om te zetten. Het gaf PSV hoop dat een overwinning mogelijk is in de onderlinge ontmoeting in de tussenronde van de Europa League.

Weghorst niet nodig

Met Wout Weghorst op de reservebank heeft Besiktas probleemloos de volgende ronde van het Turkse bekertoernooi bereikt. De topclub uit Istanbul had geen kind aan Serik Belediyespor en boekte een 3-1 overwinning. Weghorst kreeg niet meer de kans om zich te laten zien aan bondscoach Louis van Gaal, die vrijdag zijn selectie voor het WK bekendmaakt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!