Definitief: uitzendrechten van Europese clubtoernooien bij nieuwe partij

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 november 2022 – Chris Woerts meldde het vorige week al, maar donderdag is definitief bekendgemaakt dat Ziggo vanaf het seizoen 2024-2025 de exclusieve uitzendrechten voor alle drie de Europese clubtoernooien heeft verworven.

Definitief: uitzendrechten van Europese clubtoernooien bij nieuwe partij

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De zender meldt dat op de eigen website. Met de UEFA is Ziggo een contract voor drie seizoenen aangegaan. Vanaf 2024 mag de zender alle wedstrijden in de Champions League, Europa League én Conference League uitzenden op haar kanalen.

De wedstrijden van Nederlandse blijven in de nieuwe opzet 'gewoon' te bekijken voor alle Nederlandse kijkers, ook als zij geen klant zijn van Ziggo. Het plan is namelijk alle betreffende wedstrijden uit te zenden via de Ziggo-GO-app. Daarnaast kunnen abbonnees van de zender ook via kanaal 14 veel belangrijke wedstrijden zien zonder een aanvullend voetbalpakket af te hoeven sluiten.

Versnippering
Met de overgang naar Ziggo komt een einde aan de 'versnippering' van de Europese duels. Momenteel zendt Ziggo al Champions League-wedstrijden uit, maar dat geldt ook voor RTL. ESPN deelt de rechten voor de Europa League en de Conference League met SBS, dat de wedstrijden uitzendt via Veronica. Voor Ziggo is het verwerven van de Europese rechten een belangrijke stap nadat het afgelopen jaar de Formule 1 kwijtraakte aan ViaPlay. Hoeveel Ziggo betaalt voor de uitzendrechten is niet bekendgemaakt.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd