Zware kritiek op verdediging Ajax: "Zo'n wanorde zie je nergens"

10 november 2022, 16:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kritiek op het spel van Ajax blijft toenemen na het verrassende puntenverlies tegen Vitesse (2-2). Hoewel de Amsterdammers aanvallend meer wisten te creëren dan in de afgelopen wedstrijden, zag de ploeg van Alfred Schreuder er in de omschakeling erg kwetsbaar uit. Bij het ESPN-programma Voetbalpraat reageerden de analisten vol onbegrip op wat Ajax verdedigend lieten zien. 

Analist Kees Kwakman viel het op hoe vaak Vitesse, dat zelfs nog een aantal kansen liet liggen, gevaarlijk was in de omschakeling. Hij is dan ook kritisch op de achterhoede van Ajax. "Om het nou restverdediging te noemen... Ik vind het eigenlijk gewoon geen verdediging", begint Kwakman. "Het is zo'n wanorde hoe ze af en toe staan, dat zie je nergens in de wereld eigenlijk. Dat de centrale verdediger dan maar gewoon helemaal bij de linksbuiten staan en dat de andere centrale verdediger dan ook even inschuift. De backs zijn ook nog eens weg. Dat gebeurt vaak zestig meter van de eigen goal en dat herstellen ze nog vaak vanwege de snelheid die ze hebben, maar vandaag kwamen ze even van de koude kermis thuis."

Kwakman zou zelf dan ook meer zekerheid inbouwen in de verdediging. "Ik zou daarin ook zeggen: pak het eens wat simpeler op. Ook in de verdediging even wat minder inschuiven als je Timber bent of Rensch bent. Zorg eerst eens even dat je het verdedigend wat beter op orde hebt. Elke wedstrijd krijgen ze de goals tegen, nooit meer een clean sheet. Dan moet je daarin misschien iets minder risico nemen, maar dat blijven ze toch doen."

Veldbezetting Schreuder klopt niet

Ook oud-trainer Robert Maaskant viel het op dat Schreuder momenteel de organisatie bij Ajax niet op orde heeft. "Dit zijn de dingen waar hij normaal gesproken juist heel sterk in is: het bewaken van de veldbezetting, het neerzetten van een ploeg in een tactische discipline, dat is de kracht van Schreuder." Toch loopt het momenteel niet op rolletjes en valt Maaskant ook het aantal individuele fouten op. "Als je de goal bekijkt, dan gaat Bassey dieplopen op de linksbuiten positie, die steekt echt letterlijk naar de cornervlag toe. Timber verliest vervolgens een duel die je nooit mag verliezen, dat kan gewoon absoluut niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ErikValen15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu willen ze weer een chileense spits halen. Zorg eerst eens dat je je achterhoede op orde hebt. Begin met het vervangen van die Bassey

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen analisten maar werkelijk iedereen die zit te kijken, ziet en snapt dat er niets klopt van de veldbezetting en verdediging. Maar mnr Schreuder heeft zo’n enorm ego dat hij nog steeds vindt dat dit het spel moet zijn. Wie er straks ook voor de ploeg staat, je ziet gelijk een verandering achterin.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

schreuder doet gewoon zijn best!! maar als de spelers verzaken!! als ze hadden gewonnen was het een held geweest en nu zeg ik CONTRACTVERLENGING!! HAHAHAHA

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker tog, je hoort mij niet klagen hoor.3e plaats voor die druktemakers met al hun miljoenen is heerlijk hoor.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar msg je niet over beginnen . Alles ligt aan schreuder ,want het beleid is geweldig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen