"Het WK komt te vroeg voor Brobbey, heeft nog weinig laten zien"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 november 2022 – Vandaag maakt Louis van Gaal eindelijk zijn WK-selectie bekend. Na weken van speculeren horen de 39 spelers die in de voorselectie werden opgenomen eindelijk definitief of ze mee mogen naar Qatar. In De Telegraaf blikt een aantal oud-aanvallers van Oranje vooruit op de keuzes die de bondscoach voor de spitspositie te maken heeft.

"Het WK komt te vroeg voor Brobbey, heeft nog weinig laten zien"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Kees Kist speelde eind jaren '70 21 interlands voor Nederland, en heeft zijn twijfels bij Brian Brobbey. "Ik vind dat het WK te vroeg komt voor Brobbey", vindt de oud-speler van onder meer AZ en Paris Saint-Germain, "die heeft nog weinig laten zien". Als Van Gaal een afweging tussen Brobbey en Vincent Janssen zou moeten maken, dan zou Kist voor die tweede kiezen: "Dat is een spits met wie je ook andere systemen kan spelen."

Roy Makaay is het niet met Kist eens. Hij zou Brobbey wél meenemen naar Qatar. "Hij heeft bepaalde kwaliteiten, is sterk en kan ook als aanspeelpunt fungeren", analyseert de assistent van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers FC. Hij is daarin echter de enige, want ook Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk verkiezen Janssen boven Brobbey. "Brobbey heeft meer diepgang en kan echt oorlog maken in de zestien, maar mijn keuze valt toch op Janssen, omdat hij meer ervaring heeft én bovendien goed in vorm is bij Royal Antwerp FC", motiveert Mulder zijn keuze.

Alle vier zijn het er overigens over eens dat Oranje in Qatar voorin vooral afhankelijk is van FC Barcelona-aanvaller Memphis. "Het lijkt me wel belangrijk dat hij al in de groepsfase in actie gaat komen en dat hij niet uit de wind wordt gehouden tot de knock-outfase", vindt Mulder. "Zo werkt dat niet op een toernooi." Het is nog maar de vraag of Memphis er vanaf de eerste wedstrijd bij kan zijn. Sinds de laatste interlandperiode in september, waarin hij geblesseerd raakte, heeft hij geen minuut kunnen spelen voor zijn club.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd