De Boer laat zich uit over keeperskwestie: "Jasper is geen ideale reserve"

12 november 2022, 14:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de bekendmaking van de WK-selectie van Oranje zijn de verkozen keepers de meestbesproken keuzes. Vooral het thuislaten van Jasper Cillessen heeft tot de nodige reacties geleid. Louis van Gaals voorganger Frank de Boer liet zich bij Viaplay uit over de keeperskwestie.

"Hij was natuurlijk de onomstreden nummer één", begon De Boer over Cillessen, die hijzelf overigens vanwege een coronabesmetting ook niet meenam naar het EK van 2021. "Maar ik kan me voorstellen dat Van Gaal op dit moment voor Bijlow kiest als nummer één, omdat hij op dit moment zijn vorm weer toont. Hij heeft na zijn blessure minder gepresteerd, maar het is nu weer de Bijlow die we graag zien. In potentie vind ik hem de beste keeper van Nederland."

Als Bijlow inderdaad eerste keeper zal zijn, is het volgens De Boer ook logisch dat Cillessen helemaal niet meegaat. "Dan komen we op het teamproces en ik denk niet dat hij Jasper ziet als tweede man. Hij is een speler die ten koste van alles wil spelen. Je hebt ideale reservespelers, en hij is dat niet, zoals dat wel voor meer spelers zal gelden. Uiteindelijk ben je - hopelijk - een maand daar en dan is dat wel een heel belangrijk iets", doelde hij op de eventuele invloed die een ontevreden speler kan hebben op de sfeer in de spelersgroep. 

De Boer benadrukte wel dat hij het 'verschrikkelijk jammer' vindt dat Cillessen thuisblijft. "We weten allemaal dat Jasper een fantastische doelman is die veel ervaring heeft. Maar dit is de keuze van de bondscoach." Naast Bijlow gaan ook Remko Pasveer en Andries Noppert mee naar Qatar. Dat betekent dat buiten Cillessen ook Mark Flekken teleurgesteld moest worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen