Sterk AZ houdt PSV in Eindhoven van koppositie Eredivisie af

12 november 2022, 23:00   Bijgewerkt: 12 november 2022, 23:06

PSV heeft niet geprofiteerd van de flater van Ajax. AZ heeft op bezoek in Eindhoven een 0-1 overwinning geboekt door een treffer van Vangelis Pavlidis. Zo keert AZ dus weer helemaal terug in de titelstrijd en gaan de Alkmaarders met een goed gevoel de winterstop in, waar PSV dure punten laat liggen.

PSV begon aan deze wedstrijd in de wetenschap dat Ajax punten had laten liggen in Emmen (3-3) en dat de voorsprong op de Amsterdammers dus uitgebouwd kon worden naar drie punten. De ploeg uit Eindhoven was in topvorm en de stemming was positief na de uitoverwinning op Ajax van afgelopen weekend. Die vorm moest doorgezet worden tegen een AZ dat, na een uitstekende seizoensstart, juist de draai maar niet kon vinden de laatste weken. Drie van de afgelopen vier Eredivisieduels gingen verloren en een overwinning op PSV kon AZ zo voor het WK aan weer terug in de titelstrijd brengen.

De Alkmaarders begonnen dan ook scherp en maakten het PSV moeilijk. Net toen de thuisploeg  de controle aan het overnemen was, strafte AZ een foute terugspeelbal van Joey Veerman genadeloos af. Jesper Karlsson onderschepte de pass en zette Vangelis Pavlidis voor het doel, die oog in oog met Walter Benítez op zijn beurt niet faalde: 0-1. Hierna drong PSV direct meer aan, waardoor grote kansen ontstonden voor Cody Gakpo en Philipp Max. Tot een gelijkmaker kwamen ze echter niet voor de theepauze. Ondanks het overwicht van de Eindhovenaren, werd de score aan de overkant vlak voor rust nog bijna verdubbeld, waar het niet dat Tijani Reijnders de lat raakte.

Er was dus werk aan de winkel voor PSV in het tweede bedrijf. Na iets minder dan een uur spelen leek Gakpo de gelijkmaker binnen te knikken na goed werk van invaller Anwar El Ghazi, maar hij deed dit nipt vanuit buitenspelpositie, zo bleek na ingrijpen van de VAR, en dus telde zijn treffer niet. Zo bleef PSV maar tegen die achterstand aan kijken en probeerde het in de slotfase nog alles te doen om een nederlaag te voorkomen. Vooral invaller Noni Madueke vormde in de slotfase een groot gevaar. De Alkmaarse verdediging kwam tot diep in de blessuretijd onder een zware druk te liggen, maar overleefde dit en dus was de goal van Pavlidis genoeg voor de drie punten.

Zo gaat AZ met een positief gevoel de WK-periode in, wanneer de gehele selectie uit zal kunnen rusten. Met deze overwinning gooien ze de titelstrijd weer volledig open, waar PSV dus een buitenkans liet liggen. Die kans is nu besteed aan Feyenoord, dat morgen aan zal treden tegen Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weinig mensen die hadden gedacht dat Ajax gelijk zou spelen tegen Emmen. Nog minder mensen die hadden gedacht dat ze met dat resultaat een punt zouden inlopen op PSV. Wat een gemiste kans voor PSV.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AZ vergelijken met die pannekoeken van Emmen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen