Situatie Ocampos uitzichtloos: "Om dan nu als rechtsback te gaan spelen…"

17 november 2022, 12:30

Lucas Ocampos heeft teruggeblikt op de voor hem zeer teleurstellend verlopen eerste maanden in dienst van Ajax. De 28-jarige aanvaller werd aangetrokken als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Antony, maar kreeg verdeeld over zes invalbeurten slechts 114 speelminuten van Alfred Schreuder.

Ajax haalde Ocampos afgelopen zomer op huurbasis op bij Sevilla. "Na mijn gesprek met Alfred Schreuder had ik een goed gevoel bij de stap", vertelt hij in gesprek met Ajax Life. De Argentijn toog vol goede moed naar Amsterdam, maar kreeg nog geen enkele serieuze kans van Schreuder. "Het is duidelijk: ik speel veel minder dan gehoopt. Als je er meer over wilt weten, moet je dat aan de trainer vragen. Ik kan niet meer dan mijn best doen."

Schreuder geeft op de links- en rechtsbuitenpositie de voorkeur aan aanvoerder Dusan Tadic en recordaankoop Steven Bergwijn, waardoor er voor Ocampos geen plek in het elftal is. De trainer is nog op zoek gegaan naar een nieuwe positie voor de tienvoudig Argentijns international, waarbij er naar verluidt zou zijn gedacht om hem als rechtsback te gebruiken. "Ik ben 28 en heb in grote competities veel als aanvaller gespeeld. Om dan nu als rechtsback te gaan spelen…"

Inmiddels lijkt het erop dat Ocampos in januari terugkeert naar Sevilla en het Ajax-avontuur dus mislukt is. Dat ziet de aanvaller niet als persoonlijke nederlaag. "Wel als ik mezelf in vijftien opeenvolgende wedstrijden had mogen bewijzen, maar dit niet was gelukt. Die kans heb ik nog niet gekregen. Ik kwam later bij de ploeg en wacht nu op mijn minuten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen