Oefenduels: zorgen om magische Ziyech, Spanje dankt talenten

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2022 – Marokko heeft in de laatste oefenwedstrijd voor het WK afgerekend met Georgië. Hakim Ziyech toonde weer eens zijn klasse met een schitterende treffer, maar viel in de tweede helft met een nog onbekende kwetsuur uit. Spanje versloeg Jordanië in eigen huis met dank aan een aantal jonge doelpuntenmakers

Oefenduels: zorgen om magische Ziyech, Spanje dankt talenten

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Marokko - Georgië 3-0
De Marrokanen worden ondanks de zware groep met België en Kroatië door sommige kenners getipt als verrassing in Qatar. Zo verwacht Samuel Eto'o zelfs dat de ploeg tot de finale zou kunnen gaan reiken. Tegen Georgië kwam het al vroeg op voorsprong door een treffer van Sevilla-spits Youssef En-Nesyri. Na een half uur scoorde Hakim Ziyech de mooiste van de avond, door vanaf een meter of 50 de Georgische doelman Mamardashvili te verrassen. In de tweede helft moest de Chelsea-middenvelder echter naar de kant met een mogelijke kwetsuur, al zou ook kramp de oorzaak kunnen zijn geweest van zijn aftocht. Soufiane Boufal bepaalde vanaf de penaltystip de eindstand op 3-0.

Jordanië - Spanje 1-3
In Amman nam Spanje het op tegen Jordanië, de nummer 84 van de FIFA-wereldranglijst. Het werd de avond van een aantal grote talenten die steeds nadrukkelijker aan de deur kloppen bij de wereldkampioen van 2010. In de eerste helft opende Ansu Fati (19) de score op aangeven van Real Madrid-middenvelder Marco Asensio. Gavi (19), bij Barcelona teamgenoot van Fati, verdubbelde de voorsprong in de tweede helft, waarna Nico Williams (20) er in de slotfase 0-3 van maakte. Het laatste woord was echter aan de Jordaniërs, die in blessuretijd de eer redden via Hamza Al-Dardour.

Japan - Canada 1-2
In Dubai oefenden WK-deelnemers Japan en Canada tegen elkaar. De Japanners namen al vroeg in het duel de leiding met dank aan Yuki Soma, maar zagen halverwege de eerste helft de Canadezen via Steven Vitória langszij komen. Lang leek het duel daarna op een gelijkspel uit te gaan draaien, maar een met veel geluk benutte strafschop van Lucas Cavallini (zie video hieronder) bezorgde Canada toch de winst. Oud-PSV'er Atiba Hutchison had een basisplaats bij Canada, terwijl Ritsu Doan en Maya Yoshida (ex-PSV en -VVV) het bij de Japanners met een invalbeurt moesten doen.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd