Concurrent Enrique lovend over Van Gaal: "Streng, maar oprecht"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 november 2022 – Luis Enrique bewaart nog altijd goede herinneringen aan Louis van Gaal als trainer. De huidig bondscoach van het Spaanse nationale elftal beantwoorde op het sociale medium twitch een reeks vragen richting het WK en daarin kwam de Nederlandse oefenmeester ter sprake. Ook de gewonnen WK-finale in 2010 zit bij Enrique nog vers in het achterhoofd.

Concurrent Enrique lovend over Van Gaal: "Streng, maar oprecht"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tussen 1997 en 2000 en in het seizoen 2002/2003 speelde Enrique meer dan 120 officiële wedstrijden onder Van Gaal bij FC Barcelona, waarin onder meer twee La Liga-titels en één Copa Del Rey werden gewonnen. De tactische keuzes van Van Gaal hebben bij Enrique dan ook een hele goede indruk achter gelaten. "Ze vragen mij welke trainer de meeste indruk op mij heeft gemaakt als speler. In mijn tijd draaide het vooral om motivatie, er was minder technologie. Degene die de meeste indruk op mij maakte, was meneer Van Gaal, die momenteel ook op het WK is", aldus Enrique.

"Ik bewaar goede herinneringen aan onze tijd bij Barcelona", gaat de Spaanse oefenmeester verder. "Van Gaal was altijd veeleisend en heel streng, maar ook heel oprecht, heel authentiek." Wanneer gevraagd welke speler binnen de huidige Spaanse selectie hij als een verlengstuk van zichzelf beschouwd, reageert Enrique gevat. "Dat is Ferran Torres. Als ik iemand anders noem, dan hakt mijn dochter mijn hoofd eraf", aldus de bondscoach, wiens dochter Sira Martínez een relatie heeft met de aanvaller van FC Barcelona.

WK 2010
Wanneer Enrique gevraagd wordt naar zijn gedachtes over het WK 2010, toen Spanje zichzelf tot wereldkampioen kroonde, kan de trainer zich dit moment nog goed herinneren. In de finale werd uitgerekend het Nederlands elftal met 1-0 verslagen door een treffer van Andrés Iniesta in de verlenging en Enrique weet nog precies waar hij zich toen bevond. "Ik was op Formentera en ik weet nog dat ik de straat opliep in mijn Spanje-shirt en volop ging feestvieren." Zijn doel voor het aankomende toernooi is dan ook duidelijk. "Hopelijk kunnen wij ons land ook die vreugde schenken."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd