Hazard verwacht geen comeback meer: "Ik heb te hard geleden"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 november 2022 – Eden Hazard heeft er weinig vertrouwen in dat hij ooit nog zijn oude vorm terug zal vinden. De Belgische superster behoorde enkele jaren geleden tot de beste voetballers in de wereld, maar heeft sinds zijn transfer naar Real Madrid in 2019 dit niveau niet meer aan kunnen tikken. In een interview met het Franse blad L'Équipe vertelt Hazard over zijn mislukte transfer, zijn lange blessureleed en de kansen voor België op het WK in Qatar.

Hazard verwacht geen comeback meer: "Ik heb te hard geleden"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens Hazard kan zijn tijd bij Real Madrid als een 'mislukking' worden beschouwd. "Ik heb nooit kunnen tonen wat ik echt kan" vertelt Hazard. "Daar zijn verschillende redenen voor. Maar vooral de blessures die steeds maar weer opdoken, liggen aan de basis. Toen het ijzeren plaatje in mijn enkel werd verwijderd, ging het beter. Ook al speelde ik weinig, ik trainde wel de hele tijd. Het is niet dat ik niet meer kan of wil."

De 31-jarige aanvoerder van België weet niet of hij nog een comeback in zich heeft. "Om eerlijk te zijn: de vorm die ik in 2018 had, die gaat niet meer terugkomen. Ik laat het misschien niet zien, maar ik heb te hard geleden. Zowel mentaal als fysiek. In 2018 behoorde ik misschien wel tot de tien beste spelers van de wereld. Of dat ooit nog gaat gebeuren? Ik denk het niet. Maar als mijn lichaam het toelaat, kan ik natuurlijk nog wel eens flitsen", aldus Hazard.

België minder sterk
Ondanks zijn mindere vorm ziet Hazard voor zichzelf wel een belangrijke rol weggelegd bij de Nationale ploeg van België. Hoewel de Rode Duivels lang bij de beste van de wereld behoorden, heeft het elftal de afgelopen jaren individuele kwaliteit in moeten leveren, ziet ook Hazard. "We moeten het niet onder stoelen of banken steken, maar we zijn wel degelijk minder sterk vergeleken met het vorige WK. Al vind ik wel dat we nu betere jonge spelers hebben. Bovendien is en blijft de kwaliteit wel aanwezig en vaak maakt die kwaliteit in grote wedstrijden uiteindelijk het verschil." Hazard ziet dan ook voldoende aanknopingspunten voor een goed resultaat in Qatar. "Met Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku beschikken we over echte klasbakken. We moeten ons dus absoluut weten te kwalificeren voor de volgende ronde. Ik hoop voor mezelf dat ik ook een rol van betekenis kan zijn daarin."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd