Twitter blundert: Elon Musk belachelijk gemaakt na Deense vlag bij #Oranje

20 november 2022, 12:52

Sinds Elon Musk het medium heeft overgenomen is het een complete chaos bij Twitter en dat werd zondagmiddag weer duidelijk op hilarische wijze. Bij grote evenementen plaatst Twitter namelijk graag emoji's bij hashtags die ermee te maken hebben, maar een medewerker heeft waarschijnlijk niet goed opgelet. Wanneer iemand een Tweet plaatst met #Oranje, komt er namelijk automatisch een icoontje van een vlag naast te staan, maar dit is niet de Nederlandse.

Naast de hashtag staat namelijk een Deense vlag, zo merkten enkele voetbalanalisten zondagmiddag op. Nietsvermoedend Twitterde VI-verslaggever Zwartkruis een video met de hashtag #Oranje erbij, maar tot zijn grote verbazing stond daar de Deense vlag. Ziggo Sports-commentator en presentator Wytse van der Goot reageerde meteen op de Tweet, waarna Zwartkruis gevat aangaf wel even aan de bel te zullen trekken. 'Raar, zal Elon (Musk, red.) wel even bellen', aldus de analist.

 

Twitter onder vuur

Sinds de overname van Musk ligt Twitter al regelmatig onder vuur vanwege enkele discutabele beslissingen. Zo werden er eerder massaontslagen bekend gemaakt en bracht het medium zaterdag een polletje naar buiten met de vraag of de Amerikaanse oud-president Donald Trump mocht terugkeren op het platform. Als de meerderheid van de mensen zou stemmen vóór zijn terugkomst op het platform, dan zou dat gebeuren. Volgens Van der Goot is dit misschien wel de oplossing voor de Oranje-kwestie: 'Misschien kan 'ie een polletje doen over wat voortaan onze vlag is?'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen