Noppert maakt zich op voor debuut: "Dit is typisch Louis van Gaal"

20 november 2022, 18:20

Pierre van Hooijdonk en Leonne Stentler vinden het opmerkelijk dat Louis van Gaal lijkt te kiezen voor Andries Noppert. De sluitpost van sc Heerenveen schijnt voor de voorkeur te krijgen onder de lat van Oranje. Dat werd zondagmiddag ook besproken in de studio van de NOS.

"Dat zou zeker een verrassing zijn", aldus Van Hooijdonk. "Hij heeft een heel aparte carrière. Sinds hij vorig jaar bij Go Ahead Eagles in de basis kwam is het crescendo gegaan. Dat eindigt nu misschien wel als eerste keeper in Qatar. Het is tegelijkertijd een enorm risico dat Van Gaal neemt. Je hebt met Bijlow een uitstekende keeper, die onder Van Gaal ook al eerste doelman was. Het zou een enorm verrassende keuze zijn."

Lees ook: 'Van Gaal verrast opnieuw: Noppert wordt eerste keeper bij Oranje'

Stentler sluit zich aan bij de woorden van collega-analist Van Hooijdonk. Toch zou het volgens de oud-international van de Oranje Leeuwinnen ook goed uit kunnen pakken. "Normaal gesproken zou je zeggen dat je dit niet moet doen. Maar het is ook weer typisch voor Louis van Gaal. Die gaat er op de een of andere manier voor zorgen dat Noppert een soort jongensdroom gaat beleven en boven zichzelf uit kan stijgen."

Van Gaal wilde niks verklappen

Het nieuws dat Noppert waarschijnlijk eerste doelman wordt, werd zondagmiddag gebracht door Voetbal International. Van Gaal schoof even later aan voor de persconferentie en weigerde zijn keuze onder de lat prijs te geven. "Ik weet het wel, jullie nog niet. Nee, ik ga het jullie niet vertellen. Ik geef nooit de opstelling prijs. Ik ben redelijk overtuigd van mijn keuze. Het zou slecht zijn als dat anders was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik moet nog maar zien of ze uberhaubt winnen van senegal..die lui rennen met gemak in de hitte

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wie moet er gaan scoren??vincent janseen nou ik weet niet hoor die zet je zo een wedstrijd vast en doei doei

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen