Lovende woorden voor Oranje en Van Gaal uit Senegal-kamp

20 november 2022, 21:45

Het Nederlands elftal is de grote favoriet voor het duel met Senegal. Dat erkent ook Kalidou Koulibaly. Maar de aanvoerder van het Afrikaanse land benadrukt eveneens dat zijn ploeg óók veel kwaliteit heeft. Het belooft dus een interessante wedstrijd te gaan worden.

Toen Oranje tijdens de loting voor de groepsfase van het WK werd gekoppeld aan Qatar, Senegal en Ecuador, werd het al snel samen met Senegal genoemd als grote favoriet voor de groepswinst. De favorietenrol van Senegal werd er in de afgelopen dagen echter een stuk minder op. Bondscoach Aliou Cissé kan in Qatar immers niet beschikken over sterspeler Sadio Mané. De aanvaller viel twee weken geleden geblesseerd uit bij Bayern München en moet geopereerd worden.

"Ja, het klopt dat Mané er niet bij kan zijn. Het is een belangrijke speler. Een leider. Gisteren hoorden we dat hij niet bij het WK zou zijn. Het is triest, maar we moeten door", zei Koulibaly voor de camera van de NOS. Om te beginnen dus morgenavond tegen het Nederlands elftal. Hoewel Senegal zich begin dit kalenderjaar nog kroonde tot winnaar van de Afrika Cup, zou een overwinning op Oranje een serieuze stunt zijn. "Het is een van de beste teams ter wereld en ze hebben goede spelers", was Koulibaly lovend over Oranje.

"We weten dat zij de grote favoriet zijn en dat wij de outsider zijn in deze wedstrijd. We moeten onze kwaliteiten tonen. We weten dat we goed zijn. We zijn een geweldig team. Alle spelers spelen bij wereldwijde topclubs. Dat weten we. We hebben ook veel kwaliteit", aldus Koulibaly. Het is aan de vooravond van het treffen tussen Nederland en Senegal echter nog de vraag hoe sterk de Afrikanen aan de aftrap zullen verschijnen. Het ontbreken van Mané is namelijk niet het enige hoofdpijndossier voor Cissé.

Lees ook: Defensieve zorgen nemen toe bij Senegal door nieuwe blessure

Van Gaal

Diezelfde Cissé was zondagmiddag nog complimenteus over Louis van Gaal. "Hij is een voorbeeld voor de hele wereld. Hij hoeft nauwelijks meer voorgesteld te worden. Iedereen kent zijn discipline", zei de Senegalese bondscoach tijdens zijn persconferentie over de Nederlandse oefenmeester. "Voetbal op hoog niveau is gebaseerd op discipline. Hoog niveau krijg je door discipline en nauwkeurigheid. Onze spelers zijn dat ook gewend. Dat is iets universeels."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen