Tagliafico ziet andere Messi dan op eerdere WK's: "Veel vrijer"

21 november 2022, 09:05

In Argentinië - en ook daarbuiten - zijn alle ogen dit WK weer gericht op Lionel Messi. De superster staat vermoedelijk voor zijn laatste wereldkampioenschap en wil daar dan ook de enige grote prijs pakken die nog in zijn prijzenkast ontbreekt. Landgenoot en ex-Ajacied Nicolas Tagliafico vertelde waarom Messi die uitdaging een stuk geruster tegemoet gaat dan op voorgaande WK's. 

"Het heeft ook te maken met volwassenheid, ervaring en het feit dat hij nu vader is", stak Tagliafico van wal in gesprek met L'Équipe. De voornaamste reden is volgens hem echter dat Messi sinds 2021 al een andere grote prijs met Argentinië op zak heeft: de Copa América. Daardoor is de grootste druk er volgens hem nu af.

"Als je in het nationale team speelt met het gevoel dat je de mensen iets verschuldigd bent, leg je jezelf erg veel druk op", legde de linksback van Olympique Lyonnais uit. "Mensen verwachten altijd meer, maar het feit dat hij al iets gewonnen heeft, maakt hem veel vrijer. Hij kan er het beste van maken én verkeert in topvorm."

Beste speler ooit

Voor Tagliafico zelf blijft samen spelen met Messi iets heel bijzonders. "Als je hem spreekt, krijg je de indruk dat het zomaar een speler is. Maar als je vervolgens ziet wat hij kan met een bal, is dat ongelofelijk. Wij kunnen aan onze kleinkinderen vertellen dat we met de beste speler ooit hebben gespeeld. Hoe hij overkomt, helpt ons ook om met beide benen op de grond te blijven. Hij heeft geen woorden nodig, hij geeft ons het goede voorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen