Tagliafico ziet andere Messi dan op eerdere WK's: "Veel vrijer"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 november 2022 – In Argentinië - en ook daarbuiten - zijn alle ogen dit WK weer gericht op Lionel Messi. De superster staat vermoedelijk voor zijn laatste wereldkampioenschap en wil daar dan ook de enige grote prijs pakken die nog in zijn prijzenkast ontbreekt. Landgenoot en ex-Ajacied Nicolas Tagliafico vertelde waarom Messi die uitdaging een stuk geruster tegemoet gaat dan op voorgaande WK's. 

Tagliafico ziet andere Messi dan op eerdere WK's: "Veel vrijer"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het heeft ook te maken met volwassenheid, ervaring en het feit dat hij nu vader is", stak Tagliafico van wal in gesprek met L'Équipe. De voornaamste reden is volgens hem echter dat Messi sinds 2021 al een andere grote prijs met Argentinië op zak heeft: de Copa América. Daardoor is de grootste druk er volgens hem nu af.

"Als je in het nationale team speelt met het gevoel dat je de mensen iets verschuldigd bent, leg je jezelf erg veel druk op", legde de linksback van Olympique Lyonnais uit. "Mensen verwachten altijd meer, maar het feit dat hij al iets gewonnen heeft, maakt hem veel vrijer. Hij kan er het beste van maken én verkeert in topvorm."

Beste speler ooit
Voor Tagliafico zelf blijft samen spelen met Messi iets heel bijzonders. "Als je hem spreekt, krijg je de indruk dat het zomaar een speler is. Maar als je vervolgens ziet wat hij kan met een bal, is dat ongelofelijk. Wij kunnen aan onze kleinkinderen vertellen dat we met de beste speler ooit hebben gespeeld. Hoe hij overkomt, helpt ons ook om met beide benen op de grond te blijven. Hij heeft geen woorden nodig, hij geeft ons het goede voorbeeld."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd