Gracenote deelt op basis van data gunstige route Oranje richting finale

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – De kans is groot dat het Nederlands elftal het in de achtste finale van het wereldkampioenschap voetbal opneemt tegen de Verenigde Staten. Volgens databureau Gracenote is de kans 67 procent dat Oranje groepswinnaar wordt, terwijl de Verenigde Staten waarschijnlijk tweede worden in hun poule.

Gracenote deelt op basis van data gunstige route Oranje richting finale

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Die kans wordt overigens na de 1-1 tegen Wales een stuk kleiner geschat dan de groepswinst van Oranje: de VS maken 33 procent kans om de tweede ronde te bereiken. In de kwartfinale lijkt het er op dit moment op dat Oranje grootmacht Argentinië gaat ontlopen. Na de verrassende 1-2 nederlaag tegen Saoedi-Arabië lijkt de ploeg van Lionel Messi zich volgens de data te moeten richten op plek twee.

Dat zou betekenen dat in de rechterkant van het schema bijna alle toplanden belanden. Argentinië zou het moeten opnemen tegen Frankrijk, België en Duitsland treffen elkaar, terwijl ook Engeland en Portugal aan die zijde van het schema zitten. Zoals het er nu naar uit ziet, kan Oranje alleen stuiten op Spanje en Brazilië. Die landen treffen elkaar echter al in de kwartfinale, voordat een onderonsje met het Nederlands elftal gloort.

Volgens Gracenote kan Oranje via de Verenigde Staten, Denemarken en Brazilië de finale in Qatar bereiken. Op basis van data gaat dat echter niet lukken: Brazilië maakt met 58 procent de grootste kans op de eindzege.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd